Két kapitány is lemondott

2014. June 25. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Cesare Prandelli
Kedden két szövetségi kapitány is azonnali hatállyal benyújtotta lemondását a labdarúgó-világbajnokságon. Az elefántcsontparti válogatott pontelőnnyel és jó helyzetből várhatta a C csoport harmadik fordulóját, az együttesnek egy pont már a továbbjutást jelentette volna. Ehhez képest nagyon lagymatagon kezdett, a görögök annak ellenére irányították a játékot, hogy 25 perc alatt két játékosukat is cserélni kellett sérülés miatt.

 

A félidő végén a cserejátékos Andreasz Szamarisz góljával az európaiak szereztek vezetést, és a meccsen háromszor is eltalálták a kapufát. A sors igazságtalansága lett volna, ha így kiesnek, noha nagyon közel jártak hozzá, hiszen a 74. percben Wilfried Bony révén egyenlítettek az afrikaiak. Amikor már minden elúszni látszott, a 92. percben Jorgosz Szamaraszt elgáncsolta Giovanni Sio a 16-oson belül, a sértett belőtte a büntetőt, továbbjuttatva ezzel a görögöket.

Görögország a vasárnapi nyolcaddöntőben Costa Ricával találkozik, győzelmére 3.00 az odds, a döntetlenre 3.10, míg a közép-amerikaiak sikerére 2.70 szorzóval lehet fogadni.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Sabri Lamouchi, az elefántcsontparti válogatott 43 éves francia szakvezetője bejelentette, lemond posztjáról.

“Az én munkám itt ezennel véget ért. Nagy megtiszteltetés volt, hogy képviselhettem ezt az országot, ha egy perccel előbb vége a meccsnek, most mi örülhetnénk. De a görögök megérdemelték a győzelmet” – nyilatkozta frusztráltan Lamouchi. “Óriási csalódás ez számomra, a csapat komoly áldozatokat és erőfeszítéseket tett. Úgy érzem, van jövőm, biztosan érek el még szép eredményt edzőként, de bárcsak ez a mérkőzés ne így ért volna véget.”

Lemondott az olaszok kapitánya, Cesare Prandelli is, miután az együttes ugyancsak jó helyzetben várhatta az Uruguay elleni csatát, de végül 1-0-s vereséget szenvedve – hasonlóan a 2010-es vb-hez – már a csoportból sem jutott tovább.

“Én találtam ki a taktikát, ami nem jött be. Vállalom a felelősséget, a döntésem megmásíthatatlan” – nyilatkozta Prandelli. De bejelentette lemondását Giancarlo Abete, az olasz szövetség elnöke is.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply