Dzsudzsák fontos része a Dinamónak

2013. December 18. Wednesday in Egyéb, Hírek

Balázs Dzsudzsák

Elégedett Dzsudzsák Balázzsal az orosz Premjer Ligában szereplő Dinamo Moszkva vezetősége. A klub sportigazgatója, Guram Adzsojev elmondta, csak akkor adnak túl a magyar válogatott játékosok, ha a vezetőedző már nem számol vele.

 

Dzsudzsák remek éveket töltött el a holland PSV Eindhovennél, majd Oroszországba igazolt az Anzsi Mahacskalához. Az újgazdag klubnál azonban csak egy fél szezont szerepelt, 2012 januárjában a Dinamo 19 millió euróért cserébe kivásárolta szerződéséből. A moszkvaiaknál alapembernek számít, idén 15 bajnoki mérkőzésen kapott eddig lehetőséget, és bár egy-egy gólja és asszisztja van még csak, Dan Petrescu vezetőedzőt ez láthatóan nem zavarja, mert csapata egyik legjobbjaként tartja számon a 26 éves ballábas focistát.

Hasonlóképpen vélekedik Dzsudzsákról Adzsojev is. A sportigazgató szerint a szélsőnek kivételes érzeke van a labdarúgáshoz, és mivel már kellő tapasztalattal rendelkezik, nagy hasznát veszi a csapat a pályán és azon kívül is.

Mivel sokra tartják a Dinamónál Dzsudzsákot, nem meglepő, hogy több európai nagycsapattal is összeboronálták már, így például az olasz Interrel és az angol Liverpoollal. Adzsojev elárulta, volt már érdeklődés iránta, viszont konkrét ajánlatot még nem kaptak érte, és ha kapnának sem biztos, hogy megválnának tőle.

“A keretből több játékost is megkörnyékeznek ilyenkor, a téli és a nyári átigazolási időszak is mozgalmasan telik a klubnál, azt azonban kijelenthetem, konkrét ajánlatot egyelőre senki sem tett a magyar szélsőnkért” – mondta a Nemzeti Sportnak a szakember. “A hierarchia nálunk szigorú, a keret alakulásáról a mindenkori vezetőedző, jelen esetben Petrescu határoz. Ha egy labdarúgónkat megkeresnek, és ajánlatot tesznek érte, a tréner eldönti, mehet vagy sem. Ha szüksége van a játékosra, marad, ha nincs, kezdődhet a papírmunka.”

Dzsudzsák kivásárlási ára 15 millió euró körül mozoghat, értékét a transfermarkt.de német szakportál 13 millióra becsüli. Adzsojev hozzátette, szerinte a Liverpoolban is megállná a helyét.

A Dinamo 35 ponttal jelenleg negyedik hazája pontvadászatában, végső győzelmét 51.00 szorzóval játszhatja meg. Az élen a Lokomotiv Moszka áll 40 egységgel, bajnoki címére 4.50 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply