Dunaújváros Pase-Szombathelyi Haladás

2014. October 17. Friday in Angol Championship, Hírek

2008 után ismét yorkshire-i derbire kerül sor a Rotherham United és a Leeds United labdarúgócsapatai között, a felek ezúttal az angol másodosztály 12. fordulójának pénteki nyitányán csapnak össze egymással.

Generic

A két együttes a Championship középmezőnyéhez tartozik, a tavaly még a harmadosztályban szereplő Rohertham három győzelemmel, három döntetlennel és öt vereséggel, 12 pontot gyűjtve a 17. helyen áll, míg a vendégek 15 pontja (négy győzelem, három döntetlen, négy vereség) a 14. helyhez elég.

Azt is mondhatnánk, hogy nincsenek rossz formában, a hazaiak a legutóbbi két meccsen négy pontot szereztek (Blackburn 2-0, Norwich City 1-1), míg a vendégek két döntetlent értek el (Reading 0-0, Sheffield Wednesday 1-1), de a legutóbbi hét bajnokin is csak egyszer, Brentfordban kaptak ki.

Steve Evans menedzser legnagyobb problémája, hogy a Norwichtól kölcsönvett korábbi Leeds-csatár, Luciano Becchio saroktörést szenvedett, és idén már nem léphet pályára. Pedig két találatával a legeredményesebb hazai csatár volt, helyette Matt Derbyshire vagy Alex Revell juthat szóhoz. Kirk Broadfoot és Rob Milsom bokasérülése, illetve Richard Smallwood húzódása a múlté, ők játékra is jelentkeztek.

A vendégeknél a közelmúltban kinevezett Darko Milanic ismét számíthat Stephen Warnockra, de a brazil középpályás, Adryan még sérült.

A Rotherham United hazai győzelmére 2.20 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a Leeds United idegenbeli sikerére 3.50 szorzóval lehet fogadni. A két csapat legutóbb 2008. október 8-án találkozott egymással, akkor a harmad- és negyedosztályú klubok számára kiírt sorozatban (Football League Trophy) a Rotherham 4-2-re győzött. Bajnokit 2005-ben vívtak egymással utoljára, akkor a Leeds otthonában nem született gól. De a felek összefutottak kilenc éve a Ligakupában is, ahol a Leeds idegenben győzött 2-0-ra.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply