Tizenegy év után az első dunaújvárosi győzelem

2014. October 17. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A sereghajtó Dunaújváros megszerezte első győzelmét a labdarúgó OTP Bank Ligában: Dobos Barna együttese a 11. forduló pénteki nyitómérkőzésén 1-0-ra nyert az utolsó előtti helyen szerénykedő Haladás ellen.

A Dunaújvárosnak gyakorlatilag ez volt az első hazai találkozója a szezonban, mivel a villanyvilágítás hiánya miatt eddig idegenben, illetve egyszer semleges pályán, Székesfehérváron játszott, utóbbin számított egyedül pályaválasztónak. Az Eszperantó úti Stadionban október 9-én készült el a világítás.

A dunaújvárosi csapat több mint tizenegy év után nyert újra első osztályú futballmérkőzést, 2003. március 12-én a Dunaferr a Békéscsabát győzte le 3-0-ra.

A Haladás sorozatban az ötödik idegenbeli mérkőzésén nem szerzett gólt.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Dunaújváros Pase-Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)

Dunaújváros, 2241 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Nikházi (28.)
sárga lap: Lázár Zs. (44.), illetve Devecseri (45.), Iszlai (51.), Katona (54.), Schimmer (90.)

  • Dunaújváros: Nagy G. – Villám, Farkas V., Lázár Zs., Csehi T. – Petneházi (Thiago, 73.), Böőr (Jakab, 79.), Zsótér, Nikházi (Józsi, 90.) – Sárközi N., Orosz
  • Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Devecseri, Katona M. – Gaál B. (Kopunek, 26.), Jagodics (Jefremov, 76.), Nagy O. (Gyurján, 15.), Iszlai, Radó – Rocchi

Az első félidőben a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, ráadásul a szombathelyiek dolgát az is nehezítette, hogy Artner Tamás vezetőedzőnek a játékrész felére két cserelehetőségét el kellett használnia. A Dunaújváros Nikházi révén egy pontrúgást követően szerzett megérdemelt vezetést.

A fordulást követően már veszélyesebben futballozott a Haladás, de támadójátékából ekkor is hiányzott az átütő erő, így az eredmény nem változott.

sgg \ sgr \ ksy

MTI 2014. október 17., péntek 21:07

Related Articles

Leave a Reply