Drogba személye döntött

2014. June 16. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

Didier Drogba
Sabro Lamouchi, az elefántcsontparti válogatott szövetségi kapitánya szerint Didier Dorgba jelenlétének köszönhetően győzték le Japánt, így Alberto Zaccheroni nyíltan kritizálta játékosait, akik első világbajnoki meccsükön egygólos előnyről kaptak ki.

 

A világbajnokságon eddig számos olyan mérkőzést játszottak, ahol úgy győzött az egyik csapat, hogy vesztett helyzetből fordított. Így volt ez Japán és Elefántcsontpart összecsapásán is, ahol Honda révén az ázsiaiak szereztek vezetést a 16. percben. Nem kezdett a mérkőzésen Didier Drogba, az elefántcsontpartiak 102-szeres válogatott klasszisa, aki a 62. percben állt be csereként. A jelenléte sokat jelentett, hiszen első labdaérintésére csodálatos sarkazással hívta fel magára a figyelmet, majd sárga lapot harcolt ki Morisigének, és olyannyira lekötötte a japán védők figyelmét, hogy társai hat perc alatt megfordították a meccs állását. Előbb Bony bólintott a kapuba, majd Gervinho, így az elefántok 2-1-re nyertek.

Sabri Lamouchi, az afrikai válogatott szövetségi kapitánya is Drogba szerepét emelte ki. “Nem kezdtük jól a mérkőzést, nem tudtunk kellőképpen koncentrálni. Szerencsére egyre több lehetőséget alakítottunk ki, átvettük a kezdeményezést, és kiharcoltuk a sikert. Elsősorban azért, mert van egy olyan játékosunk, mint Didier Drogba, aki mindegy, hogy kezdőként vagy csereként játszik, képes megváltoztatni a meccset.”

Alberto Zaccheroni, a Japán válogatott szövetségi kapitánya ugyanakkor nyíltan kritizálta játékosait. “Jól kezdtük a meccset, de aztán elaludtunk. Elefántcsontpart magasabb tempóra kapcsolt, és erőből lenyomtak minket. Hagytuk, hogy felépítsék a támadásaikat a meccs azon periódusában, amikor éppen nekünk kellett volna agresszívebben fellépnünk” – mondta Zaccheroni, aki szerint túl sok teret engedélyeztek az ellenfélnek, sem védekezésben, sem támadásban nem játszottunk jól.

Arra, hogy Elefántcsontpart megnyeri a világbajnokságot, 101.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply