Diaz: Chile volt eddig a legjobb

2015. June 24. Wednesday in Copa America, Hírek

Alexis Sanchez
A Hamburg középpályása, Marcelo Diaz szerint a chilei válogatott nyújtotta a legjobb teljesítményt a Copa csoportküzdelmei során, ez azt jelzi, hogy a házigazda képes legyőzni a címvédő Uruguayt is a negyeddöntőben.

Chile első helyen végzett az A csoportban veretlenül, három mérkőzésen tíz gólt szerzett, sokkal többet mint más csapatok, a következő legeredményesebb együttesek csak négy találatig jutottak.

“A statisztika önmagáért beszél, úgy gondolom, hogy Chile nagyon jól tette a dolgát a csoportban. A csapat teljesítménye meccsről meccsre javult, és már itt a negyeddöntő, ahol nem szabad hibázni. Itt kezdődik az élet-halál harc, erre fel kell készülni.” – nyilatkozta Diaz.

A középpályás ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy Uruguay viszonylag gyenge teljesítménye ellenére komoly kihívást jelent, de a játékos az életét is adná a győzelemért. Uruguay a csoportban csupán Jamaicát tudta legyőzni, Argentínától kikapott, Paraguay ellen pedig döntetlent ért el.

Chile rendes játékidőben elért győzelmére 4/5 a szorzó, a döntetlenre 13/5, míg Uruguay sikerére 17/4.

“Uruguay nagyon erős ellenfél, de játéka előttünk ismert. Más a stílusa, mint a mienk, de ez nem jelenti semmit.” – mondta még Diaz.

A találkozó nyertese a legjobb négy között Peruval vagy Bolíviával találkozik június 29-én.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply