A Derby kölcsönvette Bentet

2015. January 2. Friday in Angol Championship, Hírek

Darren Bent
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Derby County a szezon végéig kölcsönvette az élvonalban (Premier League) szereplő Aston Villa támadóját, Darren Bentet.

 

Ezt a “kosok” hivatalos honlapjukon közölték a nagyvilággal, és Steve McClaren menedzser örömét fejezte ki a transzfer létrejöttéről, hiszen Bent személyében egy rutinos, sokat látott és tapasztalt egykori angol válogatottal erősödtek.

“Örülünk, hogy a szezon végéig minket fog erősíteni” – mondta a szakember a 12 válogatottbeli fellépésén négy gólt szerző támadóról. “Már dolgoztam vele korábban, így tökéletesen tudom, hogy milyen komoly tapasztalattal rendelkezik. Már most sokkal jobbak lettünk vele. Eddig mindig ontotta a gólokat ott, ahol játszott, reméljük, hogy ezt a jó szokását nálunk is megtartja.”

A Derbynek azért van szüksége egy gólerős támadóra, mert ezúttal is harcban áll a feljutásért – jelenleg harmadik az együttes a tabellán, de hátránya mindössze három pont a listavezető Bournemouth-fal szemben.

“Egy izgalmas időszak áll előttünk, a szezon második fele” – folytatta McClaren. “Nagyon fontos szakasza következik az idénynek, sok nagy meccs vár ránk, és ha valamiben, akkor Darrennek ebben igazán van rutinja.”

Bent az Ipswich Town akadémiájáról került ki 2001-ben, majd négy évvel később már a Charlton Athletic játékosa volt, ahonnan közel 25 millió euró ellenében a Tottenham Hotspurhöz került, de még 2011-ben az Aston Villa is fizetett érte 21 milliót a Sunderlandnek. A Villában azonban nem számít alapembernek, így előbb a Fulhamben, majd a Brightonban játszott kölcsönben – utóbbi együttest az elmúlt egy hónapban erősítette, öt bajnokin két gólt szerzett.

A Derby szombaton FA-kupa-meccset játszik, ellenfele az ötödosztályú Southport lesz. A Derby County győzelmét 1.16 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 8.50, a vendég Southport sikerére pedig 21.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply