D-csoport előzetes

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Gianluigi Buffon
Olaszország négy éve már a csoportkörben búcsúra kényszerült, ám a múltja alapján az egyik fő esélyesnek számíthat négy korábbi elsőségével.

 

Ráadásul Cesare Prandelli a döntőig menetelt csapatával a 2012-es Európa-bajnokságon is, többek között Angliát is búcsúztatva, mielőtt a döntőben Spanyolország az útját nem állta. A csapat ezúttal is biztos védekezésre építi játékát, nem lesz könnyű feltörni az olasz hátsó alakzatot a riválisoknak.

És ha még túl is jutnak a védelmen, még mindig ott van a kapuban Gianluigi Buffon. Az olaszok ugyan többször kaptak már ki a torna első meccsén.

Anglia nem azzal a szándékkal utazik a világbajnokságra, hogy megnyeri a sorozatot. Négy éve nagyon szerencsétlenül alakult az angolok vb-szereplése Fabio Capello irányításával, a csapat azonban újjáépült Roy Hodgson kapitánykodása alatt, és egy egészen fiatal keret utazik majd Brazíliába.

A fiatalok térnyerésével a jelenlegi keret izgatottan várja a világbajnokságot, és szakértők szerint eséllyel veheti fel a harcot Olaszország és Uruguay ellen. A csapat kulcsjátékosai pedig remek formában várják a vb-t, Wayne Rooney és Steven Gerrard is remek szezont tudhat a háta mögött.

Az uruguayi válogatottat hazájában az aranygenerációnak nevezik, és az elmúlt negyven év legjobb válogatottjának tartják. A csapat Luis Suarezzel és Edinson Cavanival a soraiban nem fog szenvedni a gólhiánytól, és ha sikerül átmenteniük klubjaikban mutatott formájukat a válogatottba is, akkor Uruguay egy nagyon kemény ellenfél lehet bármelyik válogatott számára.

Costa Rica bánatára éppen a világbajnokság egyik legnehezebb csoportjába kapott besorolást, a közép-amerikaiaknak már az is bravúr lenne, ha nem a csoport utolsó helyén végeznének.

Az sem segít rajtuk, hogy Bryan Oviedo nem épül fel a világbajnokság kezdetére lábtöréséből, és ha hozzávesszük, hogy a legjobb játékosuk az angol élvonalból kieső Fulham játékosa, Bryan Ruiz, akkor érthetővé válik, hogy milyen nehéz dolga lesz Costa Ricának a jóval magasabban kvalifikált ellenfelekkel szemben. Az Uruguay elleni első meccsen a Costa Rica-i győzelemnek 8.00 az oddsa.

D csoport fogadás (megnyeri a csoportot)

Costa Rica 51.00
Anglia 3.20
Olaszország 2.62
Uruguay 2.75

Csoport kvalifikáció (továbbjut csoportjából)

Costa Rica 10.00
Anglia 1.57
Olaszország 1.40
Uruguay 1.50

Utolsó helyen végez a csoportban

Costa Rica 1.22
Anglia 9.00
Olaszország 15.00
Uruguay 11.00

Menetrend (magyar idő szerint)

június 14. – 20.00 Uruguay-Costa Rica, Estadio Castelo
június 15. – 00:00 Anglia-Olaszország, Arena da Amazonia
június 19. – 21:00 Uruguay-Anglia, Arena Corinthians
június 20. – 18:00 Olaszország-Costa Rica, Arena Pernambuco
június 24. – 17:00 Olaszország-Uruguay, Arena das Dunas
június 24. – 17:00 Costa Rica-Anglia, Estadio Mineirao

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply