C-csoport előzetes

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Georgios Samaras
Kiegyensúlyozott négyes jött össze a világbajnokság C csoportjában, ahol Kolumbia, Görögország, Elefántcsontpart és Japán egyaránt esélyesnek tűnik a nyolcaddöntőbe jutásra.

 

Sok minden elhangzott már a kolumbiaiak esélyeivel kapcsolatban a világbajnokság előtt. A csapatnak sok neves játékosa van, de mindenkit felülmúl a 60 millió eurót érő Monaco-csatár, Radamel Falcao. A klasszis azonban január óta sérült, térdműtétjét követően az se biztos, hogy játszhat, márpedig a válogatott teljesen más nélküle. Mindenesetre Kolumbia görögök elleni győzelmére 1.85 szorzóval lehet fogadni a nyitófordulóban.

A 2004-es Európa-bajnok görögök csupán harmadik vb-fellépésükre készülnek, de Fernando Santos szövetségi kapitány nagyon reméli, hogy az első két kudarccal végződő kísérlet után végre lesz lehetőség a továbbjutásra. A keretben olyan rutinos játékosok találhatóak, mint a dortmundi Szokratisz vagy a Fulham csatára, Kosztasz Mitroglu, Santos csavaros észjárása és taktikája azonban mindennél többet érhet.

Elefántcsontpart bárkit megfricskázhat, annyi kiváló játékossal, mint amennyivel az afrikai csapat rendelkezik meglepő, hogy a vb-csoportkörnél még sohasem jutott tovább. De eljött a változás ideje, és amikor olyan játékos van a pályán, mint a Manchester City világklasszisa, Yaya Touré, akkor bármi megtörténhet. És ha hozzávesszük, hogy olyan sztárokkal futballozhat együtt, mint Didier Drogba, Wilfried Bony, Salomon Kalou és Gervinho, akkor bizony az Elefántokat hiba lenne leírni. Az afrikai válogatott Japánnal kezd, győzelmére 2.62 odsszal lehet fogadni.

A csoport sötét lova Alberto Zaccheroni japán együttese lesz, az olasz szakember által erőltetett 3-4-3-as formáció ragyogóan, de katasztrofálisan is elsülhet. A selejtezők során előbbi, a tavaly Konföderációs Kupán utóbbira láthattunk példát, viszont ne feledjük, egy olyan válogatott, ahol Kagava Sindzsi és Honda Kejszuke is a pályán van, bárkire veszélyes lehet.

C-csoport fogadás (megnyeri a csoportot)

Kolumbia – 1.95
Görögország – 8.00
Elefántcsontpart – 4.33
Japán – 4.75

Csoport kvalifikáció (továbbjut csoportjából)

Kolumbia – 1.30
Görögország – 3.00
Elefántcsontpart – 1.95
Japán – 2.00

Utolsó helyen végez a csoportban

Kolumbia – 10.00
Görögország – 2.37
Elefántcsontpart – 3.60
Japán – 3.40

Menetrend (magyar idő szerint)

június 14., 18:00 Kolumbia – Görögország, Estadio Mineirao
június 15., 3:00 Elefántcsontpart – Japán, Arena Pernambuco
június 19., 18:00 Kolumbia – Elefántcsontpart, Estadio Nacional Mane Garrincha
június 19., 24:00 Japán – Görögország, Arena das Dunas
június 24., 22:00 Japán – Kolumbia, Arena Pantanal
június 24., 22:00 Görögország – Elefántcsontpart, Estadio Castelao

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply