B-csoport előzetes

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Robin Van Persie
A labdarúgó-világbajnokság B csoportja a névsor alapján remeknek tűnik: a címvédő Spanyolország, a legutóbbi vb-döntős Hollandia, és az ugyancsak erős Chile nagy csatát vív majd a továbbjutásért. Anélkül, hogy igazságtalanul lenéznénk Ausztráliát, azért kijelenthető, ebben a négyesben nem számít túlzottan esélyesnek.

 

A spanyoloktól akár az is elvárható lehet, hogy hibátlanul vegyék az első akadályokat, hiszen a lehető legjobb keretből válogathat a szakvezetés, és a klasszikus tika-taka játék elegendő kell, hogy legyen a 16 közé jutáshoz.

A hollandok elleni nyitómérkőzésen a győzelmükre 2,00 oddsszal lehet fogadni, ha a klasszis támadók odateszik magukat, lehet esélyük a három pont megszerzésére a tapasztalatlanabb védőkkel felálló ellenféllel szemben. Vicente del Bosque együttesének azért is fontos lenne a csoportelsőség kivívása, mert a második helyen továbbjutó válogatott minden bizonnyal Brazíliával találkozik az egyenes kieséses rendszerben, ami nem sok jót jelent a folytatásban.

Hollandia számára persze ugyanez a feladat, márpedig elképzelhetetlen, hogy Louis van Gaal kapitány ne egy kimagaslóan jó eredménnyel akarjon búcsúzni a válogatottól – még mielőtt elfoglalná a Manchester United vezetőedzői posztját. Keretében a fiatalabb és idősebb játékosok tökéletes elegyét kell megtalálnia, ha sikerül, akkor akár olyan magasságig is eljuthat csapata, mint négy éve.

Persze nem lesz könnyű dolga, de Robin van Persie és Arjen Robben briliáns tehetsége és játéka garancia lehet a sikerre. Ha a nagynevű játékosok hozzák a formájukat, bármire képes lehet az együttes. Ha nem, akkor jöhet a 2012-es Eb-hez hasonló bukás. Az biztos, hogy bármi is történik a spanyol meccsen, a továbbjutáshoz Chile ellen be kell gyűjteni a három pontot.

A világbajnokság egyik titkos meglepetéscsapata akár Chile is lehet, hiszen a keretben olyan jó csapatban edződő klasszisok vannak, mint Alexis Sanchez, Arturo Vidal, Gary Medel és Claudio Bravo. Ha van válogatott, amelynek lehet esélye a spanyolok ellen, akkor az a dél-amerikai együttes – még akkor is, ha a győzelmére 5,5-ös odsszal lehet fogadni. A felek legutóbb tavaly szeptemberben, Svájcban mérkőztek meg egymással, akkor Chile a 92. percig vezetett, Jesús Navas akkor mentette 2-2-es döntetlenre a csatát.

Ausztrália továbbjutása kisebbfajta csoda lenne, de azért ne vessük el ennek a lehetőségét. Ugyan az ázsiai kvalifikációból kijutott együttes Chile elleni győzelmére 7,00-s szorzóval lehet fogadni, de ha Ange Postecoglou együttese begyűjtené a három pontot a nyitómeccsen, akkor abszolút nyílttá tehetné a továbbjutás kérdését.

B-csoport fogadás (megnyeri a csoportot)
Ausztrália 41.00
Chile 5.00
Hollandia 4.00
Spanyolország 1.66

Csoport kvalifikáció (továbbjut csoportjából)
Ausztrália 10.00
Chile 1.83
Hollandia 1.66
Spanyolország 1.16

Az utolsó helyen zár a csoportban
Ausztrália 1.25
Chile 6.50
Hollandia 9.00
Spanyolország 41.00

Menetrend (magyar idő szerint)
június 13., 21:00 Spanyolország – Hollandia, Arena Fonte Nova
június 13., 24:00 Chile – Ausztrália, Arena Pantanal
június 18., 18:00 Ausztrália – Hollandia, Estadio Beira-Rio
június 18., 21:00 Spanyolország – Chile, Estadio do Maracana
június 23., 18:00 Ausztrália – Spanyolország, Arena da Baixada
június 23., 18:00 Hollandia – Chile, Arena Corinthians

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply