Csatárínség a dán válogatottnál

2014. September 2. Tuesday in Egyéb, Hírek

Morten Olsen
Szerdán egymás ellen játszik felkészülési mérkőzést a dán és a török labdarúgó-válogatott Odensében, mindkét együttes ezt az összecsapást szánja főpróbának az Európa-bajnoki selejtezők rajtja előtt. A dánok vasárnap hazai pályán Örményország ellen kezdenek majd, míg Törökország jövő kedden, Izlandon lép pályára.

 

A dán szövetségi kapitány, Morten Olsen elsősorban támadófronton van bajban, mindent elmond a helyzetről, hogy első számú csatára jelenleg az a Nicklas Bendtner, aki hónapok óta nem találja a formáját, és ugyan Wolfsburgba szerződött, de a 2014-15-ös idényben eddig mindössze 20 percet játszott, azt is a hét végi, Frankfurt elleni bajnokin csereként. Rajta kívül még az FC Köbenhavn 21 éves játékosa, Andreas Cornelius, illetve a göteborgi Lasse Vibe jöhet szóba.

“Meglátjuk, hogy Bendtner milyen formát árul el magáról az edzéseken. Nagyon fontos, hogy végre játszhatott tétmérkőzésen, akkor is, ha csupán húsz percet kapott” – nyilatkozta Morten Olsen. “Még nem tudom, hogy kezdőként vagy egy nagyon fontos csereként számolok vele. Nincs kétségem afelől, hogy ha rendszeres játéklehetőséget kap, akkor visszanyeri az igazi formáját. Szükségünk lenne rá, mert évek óta kényszerpályán mozgunk.”

Olsen elmondta, hogy amíg 2012-es Európa-bajnokság óta Bendtner hét, Cornelius pedig hat válogatott mérkőzésen játszott, addig Vibe egyen sem. Mégis a göteborgi játékos tűnik a legjobb formában lévőnek, hiszen a svéd bajnokságban 18 mérkőzésen már 14 gólnál jár, augusztusban bevette a Malmö és a Brommapojkarna kapuját, de az Európa Ligában eredményes volt a Győri ETO ellen is.

A dán szakvezető reméli, hogy a törökök ellen sikeres lesz a teszt, és tisztán lát majd az örmények elleni Eb-selejtező előtt. Dánia győzelmére 2.05 az odds, a döntetlenre 3.30, míg Törökország idegenbeli sikerére 3.60 szorzóval lehet fogadni.

A török kapitány, Fatih Terim 24 fős kerettel készül a két mérkőzésre, kiszemeltjei közül egyedül a Fenerbahce kapusára, Volkan Demirelre nem számíthat, aki a török Szuperkupa-döntőn összeütközésbe került a Galatasarayban szereplő Felipe Melóval, és a meccs utáni nyilatkozata miatt nyolcezer dollárra büntették, és három mérkőzéstől eltiltották.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply