Pintér: Komolyan kell venni az északíreket

2014. September 2. Tuesday in Hírek, Magyar válogatott

Pintér Attila
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint komolyan kell venni az északír válogatottat, amely két vb-résztvevő, Chile és Uruguay ellen is remekül teljesített.

 

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap Észak-Írország ellen kezdi meg szereplését a soron következő Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Pintér Attila szövetségi kapitánynak ez lesz az első tétmeccse a nemzeti csapat élén, a szakember pedig abban bízik, hogy az a taktika, amely a felkészülési meccseken 50-60 percig jól működött, ezúttal 75-80 percig fog megfelelően működni.

“A csapat szeretné eredményesen kezdeni az Eb-selejtező sorozatot, mert a jó kezdés nagy lendületet adhat a folytatáshoz. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy újjáalakuló válogatottunk van, amely januárban kezdett el egy új stratégia mentén együtt dolgozni. Több kerettag mindössze egy-két mérkőzésen van túl, de a célunk ezzel együtt is az, hogy eredményesen szerepeljünk a selejtezőkön” – mondta Pintér Attila.

A szakember hozzátette, hogy a felkészülési időszakban minden egyes barátságos meccsen sikerült megszerezni a vezetést a magyar válogatottnak, ami azért is fontos, mert például a Bajnokok Ligája-statisztikák szerint a találkozók hetven százalékát az a csapat nyeri meg, amely az első gólt szerzi.

Pintér az északírekről elmondta, hogy az előző meccsükön, Chile ellen öt védővel, előttük pedig három középpályással és két csatárral álltak fel, és a világbajnokságon remekül szereplő dél-amerikai válogatott alig tudott helyzetet kialakítani, és csak az utolsó negyedórában tudott két gólt szerezni, ezzel 2-0-ra nyerni.

“A szintén vb-résztvevő, legerősebb keretével felálló Uruguay ellen egy gólt kaptak az írek, ez a két mérkőzésük bizonyítja, hogy nagyon komolyan kell venni őket” – tette hozzá Pintér.

A magyar válogatott szombati győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 4.00, az északírek sikerére pedig 8.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply