Csak a B csapatát küldi Mexikó a Copára

2015. May 14. Thursday in Egyéb, Hírek

Carlos Salcido
A Copa América szervezői két meghívott válogatottal egészítették ki a mezőnyt tizenkét tagúra, Jamaica mellett Mexikó nemzeti csapata indul a június 11-én rajtoló viadalon.

A legutóbbi világbajnokság 10. helyén végzett mexikóiak korábban nyolcszor is részt vettek a Copán, 1993-ban és 2001-ben ezüst-, 1997-ben, 1999-ben és 2007-ben bronzérmesek voltak.

Ezek után joggal lehetne bízni egy hasonló jó szereplésben, de Miguel Herrera szövetségi kapitány úgy döntött, csak a B csapatát küldi el Chilébe. Az ok egyszerű, a szövetség a július 7-én kezdődő, az észak- és közép-amerikai futballszövetségeket tömörítő konföderáció (CONCACAF) bajnokságát, az Arany-kupát részesíti előnyben.

Herrera összesen 46 játékos hívott meg, de a legjobbak közül csak Rafa Marquez lesz ott a Copán, a Barcelona egykori, a Verona jelenlegi védője eddig 124-szer volt válogatott, és ezen a tornán búcsúzhat végleg a nemzeti meztől.

A nagy nevek közül hiányzik Javier Hernández, Carlos Vela, Andrés Guardado, Héctor Herrera és Héctor Moreno is, lehetőséget kap viszont Jesus “Tecatito” Corona, a Twente csatára. A 22 éves játékos 26 bajnokin kilencszer volt eredményes a holland élvonalban, ez jó ajánlólevél a válogatottsághoz is.

A mexikói lapok szerint a Copa komoly ugródeszka lehet a védő Carlos Salcedo (Chivas) és a középpályás Javier Guemez (Tijuana) számára, hogy akár egy európai élcsapat is felfigyeljen rájuk.

Mexikó az a csoportban a házigazda Chilével, Ecuadorral és Bolíviával játszik majd, a válogatott Copa-győzelmére 12/1 az odds Brazília sikerére 3/1, Uruguay címvédésére 10/1, míg Argentína aranyérmére 9/4 szorzóval lehet fogadni.

A mexikóiak Copa-kerete:

  • kapusok: Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Meliton Hernandez (Veracruz)
  • védők: Carlos Salcedo (Chivas), Adrian Aldrete (Santos Laguna), George Corral (Queretaro), Miguel Herrera (Pachuca), Rafa Marquez (Verona), Jerry Flores (Cruz Azul), Hugo Ayala (Tigres), Efrain Velarde (Monterrey), Julio Dominguez (Cruz Azul)
  • középpályások: Mario Osuna (Queretaro), Luis Montes (Leon), Marco Fabian (Chivas), Javier Aquino (Rayo Vallecano), Javier Guemez (Tijuana), Juan Carlos Medina (Atlas), Jesus Corona (FC Twente)
  • csatárok: Eduardo Herrera (Pumas), Raul Jimenez (Atletico Madrid), Matias Vuoso (Chiapas), Enrique Esqueda (Tigres).

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply