Csadadze lett a grúz kapitány

2014. December 27. Saturday in Egyéb, Hírek

Lothar Matthäus a közelmúltban azt nyilatkozta, úgy érzi, Németországban nem mostanában fog munkát kapni. Nos, Grúziában sem, hiába szeretett volna szövetségi kapitány lenni, lemaradt a posztról, a helyi labdarúgó-szövetség ugyanis pénteken úgy döntött, hogy inkább Kaha Csadadzét nevezi ki.

Generic

A grúzok nagyon gyengén kezdték az Európa-bajnoki selejtezőket, a D csoportban négy forduló alatt mindössze egy győzelmet arattak, az újonc Gibraltárt verték 3-0-ra. Írországtól 2-1-re, Skóciától 1-0-ra kikaptak, Lengyelország viszont Tbilisziben 4-0-ra kiütötte, ez volt Temur Kecbaja kapitány utolsó mérkőzése.

Az egykori Newcastle-csillag 2009 óta irányította az együttest, de nem sikerült komoly sikert elérnie. Miután a mostani selejtező sohasem látott lehetőség kínált az Eb-részvételre, ennek ellenére a négy forduló három pontot eredményezett, Kecbaja nem maradt a posztján.

A 46 éves Csadadze játékosként 25 alkalommal szerepelt a grúz válogatottban, játékosként kétszer nyert bajnokságot a Dinamo Tbiliszivel, egyszer a Szpartak Moszkvával, légiósként pedig négy évet töltött az Eintracht Frankfurtban, 1998 és 2000 között pedig a Manchester City védője volt.

Edzőként csak hazai kluboknál dolgozott, öt csapat mellett 2009-ben a grúz U21-es válogatott edzője is volt. “Nagyon bízom a fiúkban, szeretném meggyőzni őket arról, hogy bárki ellen képesek a győzelemre és kijuthatnak egy világversenyre” – nyilatkozta. “Azt hiszem, egy edző legnagyobb álma az, hogy hazája nemzeti csapatát vezethesse. Örülök, hogy megkaptam az esélyt arra, hogy hozzájáruljak a grúz futball fejlődéséhez.”

Csadadze március 23-án, egy Málta elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be a válogatott élén, majd hat nappal később a világbajnok német csapatot fogadják. Az új edző egykori csapata, a Manchester City vasárnap a Burnley FC-t fogadja, a hazai győzelem oddsa 1.18, a döntetlenre 8.00, a vendégek sikerére 19.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply