Az Arsenal szereti a karácsony másnapját

2014. December 26. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Arsene Wenger
A hagyományos angliai Boxing Day zárómérkőzésén az Arsenal a Queens Park Rangers labdarúgócsapatát fogadja. Az Ágyúsok ünnepi sorsolása nem könnyű, de három győzelemmel akár a dobogóra is felkapaszkodhat.

 

Papíron a legkönnyebb csata a QPR elleni lesz, a feleket tíz pont választja el a tabellán egymástól, az Arsenal 17 forduló alatt szerzett 27 pontjával a hatodik, a vendégcsapat a 16. helyen áll a Premier League-ben.

Az Arsenal győzelmére 1.28 az odds, a döntetlenre 6.00, míg a Queens Park Rangers idegenbeli sikerére 13.00 szorzóval lehet fogadni.

A statisztikák azonban az Arsenal mellett szólnak. A legutóbbi négy, egymás elleni találkozóból az Ágyúsok háromszor is 1-0-ra győztek, a legutóbbi hét tétmérkőzés közül is csak egyszer veszítettek, emellett egy döntetlen és öt győzelem a mérleg. De a karácsony másnapján rendezett hagyományos fordulókat is kiválóan tejesíti a csapat, az eddigi 17 Premier League-meccsen is csupán egyszer kapott ki és öt döntetlen mellett tizenegyszer győzött.

Tavaly ilyenkor a West Hamet győzte le, a menedzser, Arséne Wenger reméli, hogy ez a karácsonyi hagyomány idén is folytatódik. “Szükségünk van a pontokra, de az ellenfeleink is ezt gondolják majd. Jó teljesítménnyel azonban kihasználhatjuk az ünnepi időszakot, úgy gondolom, hogy most a leginkább a következetesség számít majd.”

A hazaiaknál Wenger ismét számíthat két, combsérüléséből felépült játékosára, a középpályás Tomas Rosickyre és a kapus David Ospinára. Laurent Koscielny és Aaron Ramsey még nem lép pályára, de a tervek szerint a két következő rangadón már igen: az Arsenal 28-án a West Ham United, január elsején pedig a szintén előtte álló Southampton otthonában játszik bajnokit.

A QPR keretében akadnak sérültek – Adel Taarabt, Sandro, Alejandro Faurlin -, Harry Redknapp abban reménykedik, hogy a balbekk Jun Szuk-Jungra már számíthat.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply