Conte: Ki gondolta volna?

2016. June 18. Saturday in Hírek, UEFA EURO-2016

Andrea Barzagli
Második mérkőzését is megnyerte a franciaországi Európa-bajnokságon Olaszország, mely 1-0-ra győzött a svédek ellen.

A győztes gólig a 88. percig kellett várni, ekkor Eder addig tologatta a labdát a svéd védők között, amíg tiszta helyzetbe került, és kilőtte a bal alsót. “Ki gondolta volna, hogy Olaszország két meccs után bejut a legjobb 16 közé? Nehéz meccs volt, a svédek nagyon jól mentek az első félidőben, rengeteg párharcot nyertek ellenünk. Helyzetük viszont nem igazán akadt, míg nekünk volt kapufánk is, és Eder gólja előtt több ziccerünk is kimaradt” – nyilatkozta Antonio Conte, az olaszok szövetségi kapitánya, aki a torna után a Chelsea edzője lesz.

Az olaszok a 2000-es Eb óta nem nyerték meg a második meccsüket egy nagy tornán, azóta öt döntetlen és két vereség volt a mérlegük. “Tudtuk, hogy a második mérkőzés az utóbbi időben nem sikerült jól a csapatnak, éppen ezért volt is rajtunk nyomás. Őszinte leszek, nagyon ronda meccs volt, amit Eder varázslatos megmozdulása döntött el. Azt tettük, amit tennünk kellett, de még sok dolgunk van, annak ellenére, hogy örülünk a továbbjutásnak” – mondta Andrea Barzagli, az olaszok védője.

A squadra azzurra védekezéséről mindent elmond, hogy a svédeknek nem volt kaput eltaláló kísérletük. Zlatan Ibrahimovic és társai már az első találkozón, az írek ellen sem találták el a kaput, ami meglehetősen kínos statisztika. Az olaszok klasszis kapusa, Gianluigi Buffon nem győzött hálálkodni a védőinek, akik szerinte egyedülálló munkát végeztek a pályán. Buffon sportszerűen azt is elismerte, a játék képe alapján egy döntetlen talán igazságosabb lett volna.

Az olaszok az utolsó körben az írekkel játszanak már. Az olasz győzelemre a szorzó 2.30, a döntetlenre 3.00, az ír sikerre 3.40.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply