A csehek kétgólos hátrányról egyenlítettek

2016. June 18. Saturday in Hírek, UEFA EURO-2016

Milan Skoda
Csehország a spanyolok elleni egygólos vereséggel, a horvátok a törökök legyőzésével hangoltak az egymás elleni meccsre.

A találkozón ismét ott volt a társak között Darijo Srna, a horvátok csapatkapitánya, aki hazautazott édesapja temetésére, a himnusz alatt pedig a könnyeivel küszködött.

A meccs első félideje a horvátokról szólt, akik végig fölényben játszottak, a cseheknek szinte esélyük sem volt támadást vezetni. A cseh kapuban Petr Cech is bizonytalanabbnak tűnt a szokásosnál, egyszer rosszul talált el egy visszatett labdát, majd egy beadásnak szaladt alá. Az első nagy horvát ziccernél Marcelo Brozovic maradt le centikkel Mario Mandzukic beadásáról, aztán Ivan Rakitic lövését hárította nagy bravúrral Cech. Az első félidő végén így is megérkezett a horvát gól, Ivan Perisic tört be a 16-oson belülre, és mivel Tomas Sivok inkább behátrált, így el tudta lőni a labdát, ami a bal alsóban landolt.

A második félidőt némileg aktívabban kezdték a csehek, de a horvátok szereztek újabb gólt, Brozovic ugratta ki Rakiticet, aki nagyon szépen alábökött a labdának, ami behullott a féltérdre ereszkedő Cech fölött. Pavel Vrbata, a csehek kapitánya gyorsan csatába küldött két csatárt, és ez a húzás meghozta az eredményét. A 76. percben Tomas Rosicky adta középre a labdát, a pár perce pályán lévő Milan Skoda pedig szép mozdulattal fejelt a bal felsőbe.

Brozovic révén visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget a horvát csapat, de a ziccer kimaradt, majd a horvát szurkolók miatt percekig állt a játék, és a közjáték kizökkentette a csapatukat. A bíró kilenc percet hosszabbított, és így volt ideje egyenlíteni a cseheknek, Domagoj Vida ért kézzel a labdába, a büntetőt pedig Tomas Necid a léc alá vágta, amivel pontot mentett a cseheknek.

A csehek az utolsó körben a törökökkel játszanak, a cseh győzelemre a szorzó 2.25, a döntetlenre 3.60, a török sikerre 3.30.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply