Coleman maradt a walesi kapitány

2013. November 16. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

A walesi szövetség pénteken bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította a jelenlegi szövetségi kapitány, Chris Coleman szerződését.
Gareth Bale

A Gareth Bale vezette walesi válogatott a 2016-os Eb-t vette célba.

A walesi válogatott finoman szólva nem remekelt a vb-selejtező sorozatban, már tavaly ősszel elvesztette továbbjutási reményeit, végül tíz meccsből mindössze hármat megnyerve az ötödik helyen zárta a csoportot.

A macedónok elleni októberi meccs előtt a szövetségi kapitány azt nyilatkozta, hogy amennyiben csapata kikap, a szövetség vezetői alighanem megköszönik a munkáját, és új szakembert keresnek a helyére. A meccset végül sikerült 1-0-ra megnyerni, majd egy belgiumi döntetlennel bravúrt elérni az utolsó fordulóban, és ezek után már szó sem volt Coleman leváltásáról. Olyannyira, hogy a szövetség pénteken két évvel meghosszabbította a kapitány szerződését.

“Sokan megkérdőjelezték, hogy maradnom kellene-e a válogatott élén, de én nem gondolkodtam a válaszon, rendkívüll örülök a felkérésnek. Két év tapasztalatával egészen biztosan jobb eredményeket érhetünk el a jövőben. Voltak nehéz periódusaink az utóbbi két évben, de fantasztikus sikereink is, és ezt az érzést nem szeretném másnak átengedni. Be akarom fejezni, amit elkezdtem a jelenlegi garnitúrával” – jelentette ki a hosszabbítás után Coleman.

A szövetség ambíciózus célokat tűzött ki a csapat elé: ki kell jutni a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra.

A walesiek szombat este a finneket fogadják Cardiffban. Győzelmükre 2.25 a szorzó, a döntetlenre 3.30, a finn diadalra 3.40 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply