Robben kemény japán válogatottra számít

2013. November 16. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

Hollandia szombaton a japán válogatottal méri össze erejét Genkben, majd jövő héten Kolumbia ellen lép pályára Amszterdamban.
Arjen Robben

Robben viseli a csapatkapitányi karszalagot a következő meccseken.

A hollandok az elsők között biztosították be vb-szereplésüket az európai selejtezők során, veretlenül, kilenc győzelemmel és egy döntetlennel nyerték meg csoportjukat, amelyben a török, a román és a magyar válogatott is helyet kapott. Louis van Gaal immár a jövő nyári brazíliai szereplésre készíti fel játékosait, akik két Európán kívüli ellenféllel meccsel a napokban. Szombaton a belgiumi Genkben Japán lesz az ellenfél, majd Kolumbia látogat Amszterdamba.

Egyik meccsen sem léphet pályára a kisebb sérüléssel bajlódó Robin van Persie, aki maga kérte a szövetségi kapitányt, hogy tekintsen el szerepeltetésétől.

“Van Persie vasárnap, az Arsenal elleni meccs után hívott fel, és beszélgetésünk végén úgy döntöttünk, hogy pihenni fog a következő válogatott meccseken. Rengeteg meccset játszott az utóbbi időszakban, akkor is pihentettem volna, ha fontos selejtező vár ránk szombaton” – mondta Van Gaal.
A kapitány szerint a vb-n is előfordulhat, hogy Van Persie kidől a sorból, ezért egyáltalán nem árt, ha a keret tagjai kipróbálják, milyen egy másik csatár mögött játszani.

A hollandok csapatkapitánya így Arjen Robben lesz a következő meccseken, aki óriási megtiszteltetésnek fogja fel ezt a szerepet, de nem tervezi, hogy bármit is másképp csináljon, mint eddig.

“Tudom, mit várnak tőlem, nincs rajtam plusz nyomás a csapatkapitányság miatt. Nem változtatok semmin, maradok aki voltam, de óriási büszkeséggel tölt el a szerep. Fontos meccsek várnak ránk, két olyan csapattal játszunk, amelyekkel Brazíliában is összefuthatunk majd. A legtöbben a Kolumbia elleni meccsről beszélnek, mert ők magasabban jegyzettek a világranglistán, de Japán talán még náluk is nehezebb rivális lesz” – mondta Robben.

A hollandok szombati győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 4.75, a japánok sikerére 7.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply