Cavani leigazolásával Ibrahimovic is jobb lett

2013. December 4. Wednesday in Francia Ligue 1., Hírek

Zlatan Ibrahimovic sokat profitált Edinson Cavani szerződtetésével, a svéd támadó szerint azért van könnyebb dolga idén, mert csatártársa leköti az ellenfél védőinek a figyelmét.
Edinson Cavani

Cavani érkezésével Ibrahoimovic is sokat nyert.

Zlatan Ibrahimovic az elmúlt szezonban is csapata legjobbja volt, a svéd válogatott támadó segítségével a Paris Saint-Germain hosszú idő után ismét bajnoki címet ünnepelhetett. A párizsiak a nyáron is sokat költöttek erősítésre, az egyik legnagyobb vétel Cavani megszerzése volt Nápolyból.

Az uruguayi támadó 18 meccsen 13 gólt szerzett, a bajnokságban 10 góllal második a góllövőlistán, csak egy eredményesebb játékos van a francia élvonalban, méghozzá Cavani csapattársa, Zlatan Ibrahimovic. A svéd már 11 gólnál jár, a hétvégém duplázó labdarúgó szerint azért olyan eredményes, mert könnyebb a dolga.

“Cavani jelenléte nagy segítség, jóval könnyebb a helyzetem, mint az elmúlt szezonban. Ha nem én, akkor ő szerzi a gólt, megosztjuk a védőket, ilyen munkamegosztás tavaly még nem volt. Ráadásul Cavanira védőfeladatot is lehet bízni, nagyon hasznos a játéka” – mondta Ibrahimovic. A svéd általánosságban is úgy érzi, hogy a PSG sokat fejlődött egy év alatt, reményei szerint, ha összeszoknak a játékosok, akkor a legkomolyabb célok kitűzése sem lesz túlzás.

A listavezető PSG szerdán a 16. helyezett Evian otthonában lép pályára a francia bajnokság 15. fordulójában: a hazaiak győzelmének az oddsa 10.00, a döntetlenre 5.00, a vendégek sikerére 1.30 a szorzó. Arra, hogy Ibrahimovic megszerzi 12. találatát a pontvadászatban, 1.66 az odds.

A PSG elmúlt négy bajnokiját megnyerte, míg a kiesés elől menekülő Evian két vereséggel a háta mögött várja az összecsapást.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply