by

Arsenal vs. Everton – 2013/12/08

2013. December 5. Thursday in Angol Premier Liga, Elemzés, Fogadási tippek, PRÉMIUM tartalom

Arsenal FC VS

Angol Premier Liga

2013/12/08 17:00 (CET),

Emirates Stadion

Everton FC
Liga pozíció: 1 Liga pozíció: 5
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Az ágyúsok és a kékek találkozója minden kétséget kizáróan az angol Premier Liga 15. fordulójának derbije lesz, hiszen ezen a mérkőzésen a tabella első és az ötödik helyezettje találkozik.

Az Arsenal FC egy Észak-Londoni labdarúgócsapat amelyet 1886-ban alapítottak, többszörös angolbajnok, FA kupa és Liga kupa győztes, egyszer KEK, egyszer UEFA-kupa győztes, az első londoni klub amely elérte az UEFA  Bajnokok Ligája döntőjét.

Az Everton FC-t bemutattam egy korábbi elemzésemben. Mint tudjuk az utóbbi fordulóban győzni tudtak egyik nagy riválisuk, a Manchester United otthonában és ezzel versenyben maradtak a dobogóért.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.69 1 | 1.69 Winmasters X | 3.80 X | 3.80 Winmasters 2 | 5.45 2 | 5.45 Unibet

Arséne Wenger azt nyilatkozta, hogy a hazai közönség nagyon sokat jelent a csapatának és, hogy a szurkolók bizalma meglátszik a csapat teljesítményén is, ugyanakkor a menedzser hisz abban, hogy csapata ebben a szezonban megnyeri a Premier Ligát.

Az ágyúsok csak 10 gólt kaptak, ami a legkevesebb a Premier Ligában, Wojciech Szczesny sokak szerint élete formájában véd, a kevés kapott gól nemcsak a kapusnak, hanem a nagyon erős védelemnek is köszönhető.

A kékek 21 év után először tudtak nyerni a Manchester United otthonában, ez az ők részükről egy nagyon biztató jel, ráadásul Lukaku kirobbanó formában játszik. Az Everton csatárai nagyon kreatív játékosok, szinte bárhonnan nagyon veszélyesek. Ebben a szezonban a Premier Ligában nagyon jól szerepeltek, csak egyszer találtak legyőzőre.

Az utóbbi 5 egymás elleni mérkőzésből az ágyúsok 3-at nyertek meg, 2 pedig döntetlenre végződött.

Az Arsenal az utolsó 10 meccséből 7-et nyert meg és 3-szor kikapott, a kékek ugyanennyiből 5-öt nyertek meg, 3-szor döntetlen lett és 2-szer kikaptak.

Az Arsenal az utóbbi 5 hazai mérkőzéséből 4-et megnyert, 1-szer pedig kikapott, az Everton mint vendég, az utolsó 5 meccséből 2-szer nyert, 1-en döntetlen lett és 2-szer kikapott.

Nem lesz könnyű dolga az Arsenalnak ezen a mérkőzésen, de ha ezt megnyeri sokkal közelebb kerül az angol bajnokság megnyeréséhez.

Ugyanakkor az Evertonnak is nyernie kell ahhoz, hogy az esélyei ne csökkenjenek, hisz ő is a Premier Liga megnyerésére hajt. Ha nyer sokkal közelebb kerül álmai megvalósulásához.

Összegzés:

Nehéz eldönteni, hogy ki nyeri ezt a találkozót, Arséne Wenger legényei, vagy Lukakuék.

Szerintem ezen a meccsen a csapatok nem fognak bírni egymással és a mérkőzés végén az eredményjelző tábla döntetlent fog mutatni.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Döntetlen | 3.80 Döntetlen | 3.80 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2013/12/05, 10:36

Related Articles

Leave a Reply