Büszkén távozik Ibrahimovic

2016. June 24. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

Zlatan Ibrahimovic
Svédország ugyan búcsúzott az EB további küzdelmeitől, a nemzeti együttesből visszavonuló Zlatan Ibrahimovic büszke a honfitársaival elért eredményeire.

Szerda este a svédek győzelmi kényszerben léptek pályára a belgákkal szemben, de elbuktak, ráadásul a végjátékban Radja Nainggolan találatával Belgium bebiztosította második helyét az E-csoportban. Svédország egy ponttal búcsúzott, és már az is biztos, hogy a válogatott szerelését a legnagyobb sztár, Ibrahimovic nem fogja magára húzni. Ezt a legutóbb a Paris Saint-Germaint erősítő támadó még a hét elején jelentette be.

Ettől függetlenül Ibrahimovic büszke arra, amit svéd színekben elért. Két-két Eb-n és világbajnokságon is pályára léphetett, összesen 116 alkalommal szerepelt a válogatottban, 62 gólt szerezni is tudott – többet, mint bárki más. A pályafutása során az Ajax-ban, az Interben, a Juventusban, a Barcelonában és a Milanban is megforduló 34 éves csatár boldogan fog mindig is visszagondolni a szép pillanatokra.

“Büszke vagyok a karrieremre” – mondta Ibrahimovic a belgák elleni vesztes találkozót követően. “Én csak egy srác vagyok Malmö egyik kis részéből, de képviselhettem a hazámat. Arra is képes voltam, hogy csapatkapitánya legyek. Büszke vagyok arra, amit elértem, és rengeteg pozitív élményt szereztem a svéd válogatottban.”

A svédeket legyőző belgák az F-csoport nyertesével, Magyarországgal találkoznak a legjobb 16 között. A vasárnapi találkozó esélyesei Eden Hazard-ék, győzelmükre a szorzó 1.65, míg a döntetlenre 3.60, a mieink sikerére pedig 7.00.

Az E-csoport győztesei az olaszok lettek, így a nyolcaddöntőben a horvátok mögé szoruló spanyolokkal találkoznak. A harmadik helyen továbbjutó Írország, köszönhetően Olaszország elleni sikerének, szintén továbbjutott, az egyenes kieséses szakaszban a házigazda franciákkal méri össze erejét.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply