Blanc: A Lyonon nem lesz nyomás

2013. December 1. Sunday in Francia Ligue 1., Hírek

Zlatan Ibrahimovic

A francia Ligue 1 15. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain a hetedik helyen álló Olympique Lyont látja vendégül. A hazaiak vezetőedzője, Laurent Blanc szerint a lyoniak nyugodtan várhatják az összecsapást.

 

A PSG-nek már most van 34 pontja, az OL-nek 14 mérkőzést követően még csak 19 egységet sikerült összekaparnia. Ennek ellenére a Lyon is jó formában van, a legutóbbi öt tétmeccséből hármat megnyert, kettőt pedig döntetlenre hozott le. A Valenciennes elleni pontvesztés fájó lehet a hétszeres bajnok számára, hiszen otthon hullajtott két pontot, előtte viszont idegenben sikerült legyőznie az ősi rivális Saint-Étienne-t.

A fővárosiak április óta nem szenvedtek vereséget tétmeccsen, a Ligue 1 mellett a Bajnokok Ligájában is jól teljesít a Blanc-csapat. A szakember nem írja le az ellenfelet, főleg azért, mert tisztában van azzal, hogy saját együttese számít a favoritnak, így a vendégeknek nincs sok veszteni valójuk.

“Több jó játékosuk is van” – mondta Blanc a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. “Voltak gondjaik a szezon kezdetekor, most már jobban állnak, de úgy jönnek Párizsba, hogy nincs nyomás rajtuk. Meg kell mutatnunk nekik, hogy mi vagyunk a jobb csapat, rájuk kell erőltetnünk az akaratunkat. Soha nincs könnyű mérkőzés, még ha az eredményjelző azt is mutatja. A Reims ellen 3-0-ra nyertünk, de az is nehéz volt. Ellenfeleink ellenünk mindig motiváltak.

Ha nem vagyunk száz százalékosan felkészülve, akár gondban is lehetünk.”

A hírek szerint a PSG-nél nincsenek sérültek, mindenki egészséges és játékra jelentkezik, így Zlatan Ibrahimovic és Edinson Cavani is. A Lyonnál más a helyzet, mert például Anthony Lopes, Jimmy Briand és Mouhamadou Dabo sincs bevethető állapotban.

A PSG sikerét 1.33 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 5.00, a vendégek esetleges győzelmére pedig 9.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply