Bízik a svédekben Ibrahimovic

2015. October 8. Thursday in Hírek, UEFA EURO-2016

Zlatan Ibrahimovic
Bár az előző két fordulóban a két legnagyobb rivális, az orosz és az osztrák válogatott is legyőzte Svédországot, a skandinávok legnagyobb csillaga, Zlatan Ibrahimovic úgy érzi, akár a közvetlen továbbjutás is elérhető lehet az Európa-bajnoki selejtezők utolsó két körében.

A G csoportban nyolc forduló után Ausztria vezet 22 ponttal, ők már biztosan az élen végeznek, mögöttük Oroszország 14, Svédország 12, Montenegró pedig 11 ponttal áll. A legnyugodtabbak mégis a svédek lehetnek, akik pénteken Liechtensteinben lépnek pályára, majd a csoportot hazai környezetben, Svédországban Moldávia ellen zárják.

Ez a két mérkőzés a papírforma alapján hat pontot hoz, azaz a kiesés réme nem fenyegetheti az együttest, és amennyiben az oroszok kikapnának Moldova vagy Montenegró ellen (vagy két döntetlent érnének el), akkor a második hely is elérhető lenne.

“Az én szemszögemből a két legutóbbi mérkőzés óriási katasztrófa volt” – mondta Ibrahimovic a meccset megelőző sajtótájékoztatón. “Sohasem vagyok boldog, amikor veszítünk, de akkor sem örülök mindig, ha nyerünk. Az azonban bizonyos, hogy ezek szörnyű eredmények voltak, ezeken a meccseken semmi pozitívumot nem tudtunk felmutatni” – emlékezett vissza a moszkvai 1-0-s, majd az osztrákok elleni, hazai 4-1-es vereségre.

A 107 válogatott meccsén 57 találatig jutó klasszis szerint a mostani két meccsen nem a gólkülönbség megjavítása lesz a lényeg.

“Ezeken a meccseken nem a sok gólra kell törekedni. Liechtensteinben nyerni kell, mert csak a három pont számít, csakúgy, mint az utolsó fordulóban hazai pályán. Mindegy, hogy 1-0, 4-0 vagy 5-0 lesz a vége” – tette hozzá.

A svédek pénteki győzelmére 1.11 a szorzó, a döntetlenre 11.00, míg Liechtenstein hazai sikerére 29.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply