A Windsor Park örömünnepre készül

2015. October 8. Thursday in Hírek, UEFA EURO-2016

Steven Davis
Ünnepre készül a belfasti Windsor Park tízezer főnyi közönsége csütörtök este, az északír labdarúgó-válogatott ugyanis 1986 óta először juthat ki világversenyre, jelen esetben a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra.

A magyarokkal egy selejtezőcsoportban lévő együttes nyolc forduló után 17 ponttal az F csoport élén áll, megelőzve a 16 pontos Romániát és a 13 pontos Magyarországot. Ha csütörtökön a görögök ellen begyűjti a három pontot, már biztosan Eb-résztvevő, a hazaiak győzelmére a szorzó 2.50, a döntetlenre 2.90, míg Görögország idegenbeli sikerére 3.60.

A hazaiaknál nagy hiányzó a West Bromwich Albion védője, a 27 éves Jonny Evans, aki combsérülés miatt nem játszhat, de a hátvéd ennek ellenére ott van a csapattal, és együtt szeretne ünnepelni a társakkal. Csakúgy, mint az eltiltás miatt nem szerepelhető norwichi gólzsák, Kyle Lafferty, illetve a Derby védője, Chris Baird és a Fleetwood jobbhátvédje, Conor McLaughlin.

“Szerencsére kiváló az együttműködésünk a West Brom-mal, és úgy éreztük, hogy csütörtökön még nagyon korai lenne, ha Evanst pályára küldenénk. De a védő azt nem zárta ki, hogy vasárnap, a finnek elleni fontos mérkőzésen a rendelkezésünkre álljon” – nyilatkozta Michael O’Neill szövetségi kapitány.

A BBC előrejelzése szerint Lafferty távollétében a Kilmarnock labdarúgója, Josh Magennis először lehet kezdő az Eb-selejtezők során, eddig öt mérkőzésen csereként mindössze 72 percet töltött a pályán. De a kezdőcsapatba jelöli a szakvezetés minden bizonnyal Craig Cathcartet (Watford) és Paddy McNairt (Manchester United) is.

O’Neill hisz abban, hogy négy kulcsembere nélkül is sikeres lesz a válogatott. “Evans hétvégi sérülése nagy csapás volt a számunkra, de azt vettem észre az elmúlt három napban, hogy ez a válogatott játékban és egységben is sokkal jobb, mint a kapitányságom alatt bármikor máskor” – mondta.

A görögöktől a Roma védője, Kosztasz Manolasz eltiltás, a Leverkusen védője Kirjakosz Papadopulosz sérülés miatt nem játszhat.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply