Birminghamben bíznak a megmenekülésben

2014. April 29. Tuesday in Angol Championship, Hírek

A szebb napokat látott Birmingham Cityval nagyon könnyen előfordulhat az a csúfság, hogy kiesik a másodosztályból, Lee Clark vezetőedző azonban bízik játékosaiban és a bennmaradásban.
Lee Clark

Clark szerint meglesz a bannmaradáshoz szükséges négy pont a végén.

A Birmingham helyzete nem túl rózsás a Championship-idény utolsó hetében, a csapat ugyanis a 22., vagyis kiesé helyen áll a tabellán. Az viszont kicsit szebbé teszi a képet, hogy míg a legtöbb riválisnak már csak egy meccse van az idényből, a City kedden és szombaton is pályára lép, vagyis két lehetősége van a bennmaradáshoz szükséges pontok megszerzésére.

Kedden a Wigan látogat Birminghambe, szombaton pedig Boltonba utazik a gárda. A Wigannél ugyanolyan fontos a pontok megszerzése, mint a keddi riválisnál, hiszen a csapat legutóbbi négy bajnokijából hármat elveszített, és így már csak egyetlen pont az előnye a hetedik Brighton előtt, márpedig ha az üldöző megelőzi, akkor lemarad a feljutásért rendezendő rájátszásról az együttes.

A birminghamiek szakvezetője meglehetősen optimista az utolsó két kör előtt, szerinte csapata megszerzi a bennmaradáshoz szükséges pontokat.
“Nincs idő az önsajnálatra, a célunk az, hogy négy pontot szerezzünk az utolsó két körben, és meg is fogjuk szerezni ezeket a pontokat. Egyesek másképp gondolják ezt, de ez az ő véleményük, nem tudok mit tenni velük. A pesszimizmust meghagyom másoknak, mi pontot szerzünk a Wigan ellen, és úgy utazunk Boltonba, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Hiszek a játékosaimban, többször is megmutatták már, hogy tudnak küzdeni” – jelentette ki Clark.

A szakember hozzátette: a Wiganen óriási a nyomás, mert mindenki elvárja a csapattól a rájátszát, ezért nem tud úgy szerepelni, ahogy kellene.
A Birmingham ellen szól, hogy az együttes immár 17 meccse (!) nem tudott nyerni hazai pályán, ami negatív rekordnak számít a ligában, a csapat ráadásul legutóbbi négy bajnokiján egyetlen pontot sem szerzett.

A Birmingham keddi győzelmére 4.00 az odds, a döntetlenre 3.60, a Wigan diadalára 2.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply