Phillips már nem tér vissza az élvonalba

2014. April 29. Tuesday in Angol Championship, Hírek

Bár a Leicester City nagy fölénnyel megnyeri a másodosztályú bajnokságot, és a Premiershipben folytatja szereplését, Kevin Phillips már nem vállalta az élvonalbeli játékot.
Kevin Phillips

Phillips profi pályafutása utolsó meccsére készül.

Phillips egy fordulóval a bajnokság vége előtt bejelentette, hogy nyáron befejezi profi karrierjét, és nem vállalja az újabb élvonalbeli szezont. A 40 éves támadó 20 éves profi karrierje során kilenc klubot erősített, 2000-ben a Sunderland színeiben ő lett a Premiership gólkirálya. Hosszú ideig alapembere volt az angol válogatottnak is, és még negyvenhez közeledve is magas szinten tudott játszani.

Phillips a szezont a Crystal Palace-nál kezdte meg, majd a Leicester Cityhez szerződött, ahol 10 meccsen kétszer volt eredményes, így elmondhatja magáról, hogy az ötödik klubját segítette másodosztályú bajnoki címhez, korábban a Sunderland, a WBA, a Birmingham és a Crystal Palace színeiben is feljutó együttesnek volt tagja.

“Szombaton, hazai pályán játszom az utolsó meccsemet a Leicester City színeiben, bajnokcsapat tagjaként, azt hiszem tökéletes lezárása lesz a karriermnek. Már az előző idény végén is gondolkodtam a visszavonuláson, de a Premiership-szereplés érdekében mégis folytatta. Sikerült is az élvonalban pályára lépnem a szezon elején, így csatlakoztam egy háromfős exkluzív klubhoz, eddig összesen ennyien játszottunk negyven fölött a Premiershipben. Most viszont eljött a visszavonulás ideje” – mondta Phillips.

A csatár nem szakad el a futballtól, a Leicester edzői állást ajánlott fel neki, és a sportmédiában is lehetősége nyílik elhelyezkedni, mindkét fronton szívesen bizonyítana.

A Leicester a Championship utolsó fordulójában a Doncaster Roverst fogadja. Amennyiben legalább döntetlent ér el a hazai gárda, 100-ra növeli pontjai számát, győzelem esetén 102 egységgel zárja az idényt. A 21. helyezett Doncaster ennél fontosabb célokért küzd, hiszen amennyiben nem nyer, nagyon könnyen kieshet a harmadosztályba, míg egy bravúrgyőzelem esetén jó eséllyel bennmarad a Championshipben.

A Leicester City győzelmére 1.66 az odds, a döntetlenre 3.75, a Doncaster diadalára 4.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply