Benzema még bízik a továbbjutásban

2013. November 17. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Karim Benzema

A francia labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Ukrajna vendégeként péntek este a világbajnoki pótselejtező odavágóján. Didier Deschamps szövetségi kapitányhoz hasonlóan Karim Benzema is hisz még a továbbjutásban.

 

Csak pozitívan tudtak beszélni a franciák az ukránokról, még őket is meglepte a hazai együttes szervezettsége. Az ukránok egy igazi csapatként harcoltak, minden játékos segített a másiknak – ez nem volt meg a „gall kakasoknál”, akik Mathieu Debuchy hibája miatt kerültek hátrányba, majd a mérkőzés hajrájában keleti szomszédjaink találtak még egy gólt. Ennek köszönhetően remek helyzetből várhatják a visszavágót, de a franciák még nem mondtak le brazíliai álmukról.

“Van még egy visszavágó a Stade de France-ban, bár tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz” – mondta Benzema, aki csereként lépett pályára a pénteki mérkőzésen. “Van még kilencven percünk a fordításhoz, a reményt pedig soha nem szabad feladni.”

“Tudtuk, hogy nem lesz könnyű Ukrajnában, készen álltunk, még ha nem is tudtuk magunkat teljesen kipihenni. Papíron mi vagyunk a jobbak, ez tény, de ez az este nem erről szólt. Segítették egymást az ukránok, csapatként működtek, ezért nyerték meg a találkozót. Nincs más lehetőségünk, ha ki akarunk jutni Brazíliába, gólokkal kell nyernünk.”

Deschamps szerint nagyon sok helyzetet hagytak ki, főleg Samir Nasri ziccere okozhatta a legnagyobb csalódást. A szakember szerint minden dicséretet megérdemelnek a hazaiak, akik az első góljuk megszerzése után még nagyobb sebességi fokozatra tudtak kapcsolni.

Franciaország sikerét a keddi visszavágón 1.40 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.50, a vendégek sikerére pedig 8.50 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply