Khedira súlyosan megsérült

2013. November 17. Sunday in Hírek, Spanyol Primera Divízió, Világbajnokság 2014

Sami Khedira

Súlyos sérülést, pontosabban keresztszalag-szakadást szenvedett a német labdarúgó-válogatott és a spanyol La Ligában szereplő Real Madrid középpályása, Sami Khedira. A labdarúgóra minimum fél év kihagyás biztosan vár.

 

Németország Milánóban játszott felkészülési mérkőzést Olaszország ellen pénteken. Az összecsapás 1-1-es döntetlennel zárult, de a 67. percben sokat állt a játék, mert Khedira durván szabálytalankodott Andrea Pirlóval szemben. Az esetnél azonban nem az olaszok klasszis középpályása, hanem a szabálytalankodó német maradt lent a földön.

Egy milánói klinikán azonnal megvizsgáltál Khedira állapotát, a Nationalelf orvosa, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfarth pedig ezt követően úgy fogalmazott, hogy a műtét elkerülhetetlen, de a remény megvan arra, hogy a jövő nyári világbajnokságra egészséges legyen.

Joachim Löw szövetségi kapitány érhető módon nem volt boldog, nyilatkozatából azonban kiderül, hogy mindenképpen számítana a Real Madrid futballistájára.

“Óriási csapás ez számunkra és Sami számára is” – olvashatóak Löw szavai az nso.hu-n. “A pályán és azon kívül is nagy harcos, és rendkívül pozitív gondolkodású. Ez segíteni fog a lábadozás és a rehabilitáció alatt, és bízom benne, hogy a brazíliai világbajnokságra már ismét teljesen egészségesen köztünk lesz. Reméljük, a műtétnél minden rendben lesz, és minél hamarabb el tudja kezdeni a rehabilitációt.”

A németeknek másik két középpályásuk, Bastian Schweinsteiger és Ilkay Gündogan sem egészséges, bár előbbi a legfrissebb hírek szerint a tervezettnél jóval korábban állhat ismét edzésbe. Az olaszok ellen Philipp Lahm játszott Khedira mellett, de Löw elmondta, a Bayern München jobb oldali védőjével továbbra is hátul számít.

Kedden Anglia vendége lesz a Nationalelf, a középpályán pedig Lars vagy Sven Bender kaphat bizonyítási lehetőséget. A “háromoroszlánosok” győzelmét 3.00 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.50, a vendégek sikerére pedig 2.25 az odds.

Forrás: Unibet

Leave a Reply