Belga válogatott focistát igazolt a Ferencváros

2014. September 10. Wednesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az NB I történetének egyik legértékesebb játékosát igazolta le a Ferencváros Roland Lamah személyében. A belga focista alig várja, hogy pályára léphessen a Fradi új stadionjában.

Roland Lamah

Hosszú tárgyalássorozat végén a Ferencváros végül szerződtette Roland Lamahot. A 26 éves belga válogatott szélső játszott a belga (Anderlecht), a francia (Le Mans), a spanyol (Osasuna) és az angol (Swansea City) élvonalban is.

Végigjárta a belga korosztályos válogatottakat is, az U19-es csapattal például részt vett 2006-ban az Eb-n, ahol három gólt szerzett. A felnőtt válogatottban ötször szerepelt az elefántcsontparti születésű játékos.

Az Osasunában 44 meccsen 3, a Swansea Cityben 13 meccsen 2 gólig jutó szélső értéke körülbelül 3 millió euróra tehető, jelenleg nincs ilyen értékes játékos az NB I-ben. Lamahnak nem volt csapata, így ingyen szerezte meg őt a Ferencváros.

“Izgatottan és boldogan várom, hogy a csapattal együtt edzhessek. Fontos számomra, hogy minél többet játsszak, és önbizalmat szerezzek a pályán, mert csak akkor tudok jól teljesíteni. A szélen érzem magam a legjobban, a bal lábam a legnagyobb erősségem. A spanyol bajnokság a legjobb liga, ahol játszottam, Messi, Iniesta és Ronaldo játéka egészen elképesztő testközelből” – fogalmazott Lamah.

A szélső egyelőre nem gondolkozik azon, hogy egy nagyobb klubba igazoljon, vagy, hogy mikor kerül vissza a belga válogatottba, egyelőre az a legfontosabb a számára, hogy a Ferencvárosban minél jobban teljesítsen. Látta az FTC-Chelsea meccset, szerinte a Fradi új stadionja egy olyan aréna, amelyben egy focista megmutathatja, hogy igazán mire képes.

“Alig várom, hogy pályára lépjek a stadionban. Persze a szakmai stáb dolga eldönteni az edzésmunkám alapján, hogy mikortól számítanak rám” – tette hozzá Lamah.

A Ferencváros szerdán a Magyar Kupában Vecsésre látogat, a hazaiak győzelmére 23.00, a döntetlenre 17.00, a vendégek sikerére pedig 1.03 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply