Az ukrán kapitány Sevcsenko lett

2016. July 17. Sunday in Hírek, UEFA EURO-2016

Andrij Sevcsenko
Nagy csalódást jelentett Ukrajna szereplése az EB-n, a csapat Németországtól és Észak-Írországtól 2-0-ra, Lengyelországtól pedig 1-0-ra kapott ki, így rúgott gól nélkül, 0 ponttal kulloghatott haza Franciaországból.

Ilyen produkció után teljesen érthető volt, hogy Mihajlo Formenko szövetségi kapitány nem maradt a posztján, és utódja az eddigi segítője, Andrij Sevcsenko lett.

A 39 éves, korábbi 111-szeres ukrán válogatott Sevcsenkónak ez lesz az első olyan munkája, ahol ő irányítja a csapatot. A válogatottban 48 góljával rekordernek számító korábbi csatár kétéves szerződést írt alá, de ez további két évvel meghosszabbítható. Sevcsenko munkáját a korábbi Milan-védő, az olasz klubnál több edző mellett is segédkező Mauro Tassotti, valamint a Dinamo Kijev egykori edzője, Raul Riancho segíti majd.

Sevcsenko 2012-ben vonult vissza, utoljára az ukrán-lengyel rendezésű Eb-n játszott, ahol csapata nem jutott tovább a csoportkörből. Sevcsenko a Dinamo Kijevben kezdte pályafutását, ahol egymás után ötször lett ukrán bajnok 1995 és 1999 között, e mellett háromszor a kupát is megnyerte. 1999 nyarán szerződött az olasz Milanhoz, ahol hamar belopta magát góljaival a szurkolók és Silvio Berlusconi, a mindenható elnök szívébe, első évében egyből elhódította a gólkirályi címet 24 találattal.

A Milannal 2003-ban aratta a legnagyobb sikerét, amikor Bajnokok Ligája-győztes lett, a Juventus elleni döntőben éppen ő lőtte be a mindent eldöntő büntetőt Gianluigi Buffonnak. Ugyanabban az évben az olasz kupát és az európai Szuperkupát is elhódította, majd 2004-ben olasz bajnok lett a Milannál, és ismét 24 góllal zárt, ami újabb gólkirályi címet jelentett, és övé lett az Aranylabda is.

A Milannal 2005-ben még részt vett egy vesztes BL-döntőn, majd 2006-ban a Chelsea-hez igazolt, de ez nem bizonyult jó döntésnek. Pályafutását végül első klubjában, a Dinamóban fejezte be, de itt már csak egy ukrán Szuperkupára futotta.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply