Plusz pihenőt kapott Müller

2016. July 17. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Thomas Müller
Németország egyik kulcsembere, Thomas Müller nem túl jó formában futballozott a nyári labdarúgó Európa-bajnokágon. A Bayern klasszisa nem szerzett gólt Franciaországban, de Carlo Ancelotti, a müncheniek új edzője szerint semmi probléma nem lesz az új szezonban, Müllernek csak pihenésre van szüksége.

Éppen ezért az olasz szakember plusz szabadságot írt elő játékosának a 2016-17-es szezon megkezdése előtt. “Már beszéltem Thomasszal, neki egy kis plusz szabadságra van szüksége, mert túl sok mérkőzést játszott. De amikor visszajön, azonnal fontos része lesz a csapatnak” – nyilatkozta Ancelotti.

A pénteki sajtótájékoztatón a szakembert Mario Götzével és Joshua Kimmichhel kapcsolatban is faggatták. Elmondta, egyelőre semmilyen információval nem rendelkezik Götzével kapcsolatban, a pletykák szerint a klubnál tavaly jobbára mellőzött játékost egykori klubja, a Borussia Dortmund visszavárja. Ancelotti elárulta, magánbeszélgetést folytatott a labdarúgóval, de annak részletéről semmit sem árult el.

A rendkívül tehetséges, fiatal Kimmichhez azonban ragaszkodik, főleg miután a jó szezont követően a válogatottban is megbízhatóan teljesített. “Joshua Kimmich fontos játékos a számunkra, 100 százalék, hogy marad” – nyilatkozta.

Szerinte ismét a Dortmund lesz a legnagyobb kihívó, annak ellenére, hogy Thomas Tuchel csapata három kulcsemberét is elveszítette: Ilkay Gündogan a Manchester Cityhez, Henrih Mkitarjan a Manchester Unitedhez igazolt, míg Mats Hummelst éppen a Bayern csábította el.

“Ellenfelünk nagyon jó csapat, azt hiszem, ebben a szezonban is erős lesz” – tette hozzá.

A Bayern szombaton az SV Lippstadt 08 elleni játssza első felkészülési mérkőzését, a kiscsapat győzelmére a szorzó 21.00, a döntetlenre 13.00, míg a Bayern sikerére 1.05. A münchenieknél már biztosan nem játszik Medhi Benatia, a 29 éves középső védőt egy évre kölcsönvette az olasz bajnok Juventus.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply