Az Újpest-Fradi kupadöntőn nem a taktika dönt majd

2016. May 6. Friday in Hírek, Magyar kupa

Böde Dániel
Elég nehéz elhinni, de 1933 óta nem volt olyan döntő a Magyar Kupában, ahol az Újpest és a Fradi játszott volna egymással.

Idén azonban összejött a két fővárosi rivális csatája, és az biztos, hogy a mostani meccs szorosabb lesz, mint a 83 évvel ezelőtti, amelyet 11-1-re nyert a Fradi a Hungária körúti stadionban összegyűlt 10 ezer néző előtt.

A két csapat az NB I mostani kiírásában háromszor találkozott egymással, és mindhárom meccs izgalmasra sikeredett. Szeptemberben az Újpest volt a házigazda, és korán vezetést is szerzett Mbaye Diagne góljával, de a hajrában Böde Dániel előbb egyenlített, majd egy látványos kapáslövéssel kiharcolta a győzelmet a Fradi számára. December 12-én a kupadöntő helyszínén, a Groupama Arénában találkoztak a csapatok, Böde bokasérülés miatt nagyon korán kivált, Diagne viszont ismét gólt szerzett, ami ekkor már győzelmet ért a liláknak, akik elmondhatták, hogy első magyar csapatként nyertek a Fradi új stadionjában.

A harmadik randevú alkalmával ismét az FTC volt a pályaválasztó, amely a 40. percben kétgólos hátrányban volt, de Varga Roland még a félidő előtt szépített, majd a fordulás után Litauszki Róbert öngólja után az egyenlítés is összejött, így született meg a 2-2-es végeredmény.

“Úgy gondolom, mindenki örül, hogy a kupadöntőben az Újpest és a Ferencváros játszik egymással, mert amit a labdarúgás érzelmi szinten fel tud mutatni, ezek a derbik mindig felmutatják, és rendre magas színvonalúak ezek a mérkőzések. Az esélyek teljesen kiegyenlítettek, ötven-ötven százalékot adok a győzelemre mindkét együttesnek” – nyilatkozta Thomas Doll, a bajnoki címet óriási fölénnyel besöprő zöldek mestere.

Az Újpest edzője, Nebojsa Vignjevic azt mondta, a két csapat mindent tud egymásról, éppen ezért nem a taktika dönt majd, hanem a koncentráció, és az, hogy kinek a játékosai lesznek motiváltabbak. Érdekesség, hogy bár a Fradi pályáján rendezik a kupadöntőt, a pályaválasztó a sorsolás szeszélye folytán az Újpest lesz.

Az Újpest győzelmére a szorzó 5.50, a döntetlenre 3.75, a Ferencváros sikerére 1.61.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply