A szerb kapitány Muslin lett

2016. May 6. Friday in Egyéb, Hírek

Branislav Ivanovic
Nem okozott meglepetést a Szerb Labdarúgó Szövetség vezetése, hiszen Slavoljub Muslin-t nevezte ki a futballválogatott új szövetségi kapitányának.

A szövetség sürgősségi ügyekkel foglalkozó bizottsága egyhangúlag szavazott bizalmat a 63 éves edzőnek, akinek feladata az lesz, hogy a csapatot kijuttassa a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

“Nagy megtiszteltetés és egyben óriási felelősség, hogy engem választottak kapitánynak. Hat éve nem jutottunk ki komoly tornára, így nagy munka áll előttünk. Lehet, hogy néhány kapitányt hagyni kellett volna hosszabb ideig dolgozni, de a legnagyobb bűnösök a játékosok, több szenvedéllyel kellene játszaniuk. A motiváció nagyon fontos, hogy a csapat ne a pénzért, hanem a hazaszeretetért játsszon” – nyilatkozta Muslin, aki Radovan Csurcsicsot váltja a kispadon. A válogatott menedzsere, Szavo Milosevics ugyancsak lemondott posztjáról.

A válogatott Írországgal, Moldovával, Ausztriával, Walesszel és Grúziával került egy csoportba. “Wales, Ausztria és Írország nagyon erős ellenfél, de erős elkötelezettség nélkül nem lesz esélyünk. Ez az első feltétele annak, hogy valaki a nemzeti csapatban játsszon” – tette hozzá.

A három rivális ott lesz a nyári Európa-bajnokságon is, az osztrákok éppen a magyarok ellen kezdenek. A június 14-i mérkőzésen Ausztria győzelmére a szorzó 1.80, a döntetlenre 3.50, míg Bernd Storck együttesének sikerére 4.50.

Slavoljub Muslin 1975 és 1981 között a Crvena zvezda védelmében szerepelt, majd megfordult a francia Lille, Brest és Caen csapatában. Edzőként dolgozott többek között a Zvezdánál, a Levszki Szófiánál, a Metalurg Donyeckben, a belga Lokerenben, a Lokomotiv Moszkvánál, a Dinamo Minszknél, a Krasznodarnál és a belga Standard Liége-nél.

A nemzeti csapat kispadján május 25-én a Ciprus elleni barátságos meccsen mutatkozik be.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply