Az új chilei kapitány Pizzi lett

2016. January 30. Saturday in Egyéb, Hírek

Jorge Sampaoli
Megtalálta Jorge Sampaoli utódját a Chile: a Copa América-címvédő válogatott új szövetségi kapitánya a korábbi spanyol válogatott csatár Juan Antonio Pizzi lett.

Sampaoli január elején jelezte, hogy az őt ért támadások miatt nem szeretne a továbbiakban a válogatott élén dolgozni. Ugyan Arturo Salah, a szövetség elnöke megpróbálta marasztalni, de nem járt sikerrel. A szakember irányításával a csapat 2014-ben vb-nyolcaddöntős volt, tavaly pedig meglepetésre megnyerte a Copa Américát, a jelenleg is zajló 2018-as vb selejtezőin pedig két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a dél-amerikai csoport 5. helyén áll.

“Sikerült megállapodni Juan Antonio Pizzivel, aki elvállalta a válogatott vezetését, és a jövő héten munkába áll” – jelentette be a szövetség saját hivatalos honlapján. Pizzi szerződése a 2018-es világbajnokság végéig szól.

Arturo Salah elnök hozzátette: “Nagyon örülünk az érkezésének, 47 éves korára már komoly karriert futott be, nyert chilei és argentin bajnokságot, de jól szerepelt Európában és Mexikóban is.”

Pizzi a chilei válogatott élén sorozatban a negyedik argentin származású kapitány, előtte Marcelo Bielsa, Claudio Borghi és Sampaoli dolgozott. A csapat március 24-én pedig Argentínát fogadja vb-selejtezőn, négy nappal később pedig Venezuelában lép pályára.

A szakember 2014 júliusa óta a Club León együttesét irányította, amely a jelenleg is zajló mexikói bajnokságban három győzelemmel az élen áll. A csapat magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Tigres UANL otthonában lép pályára: a hazaiak győzelmére a szorzó 1.65 az odds, a döntetlenre 3.75, míg a León sikerére 5.25.

Várhatóan Pizzi ezen a meccsen int végleges búcsút, a klub vezetése már az utódot is megnevezte az 58 éves Luis Fernando Tena személyében.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply