A Wolfsburg brazil csatárt igazolt

2016. January 30. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Dieter Hecking
A hétfőn záruló januári átigazolási szezon utolsó napjait kihasználta a Wolfsburg is, és szerződtette a Goiás 25 éves csatárát, Bruno Henrique Pintót.

A Belo Horizonte-i születésű támadó a Cruzeiróban nevelkedett, első profi mérkőzését azonban az alacsonyabb osztályú Uberlandia együttesében játszotta 2012-ben. 2015 januárjában szerződtette a Goiás, a brazil élvonalban május 10-én mutatkozott be, hat nappal később az Atlético Paranaense ellen szerezte első gólját.

Összesen 49 mérkőzést vívott, 12 gólig jutott. Erre figyelt fel a VfL Wolfsburg, és 2019 nyaráig szóló szerződést kötött vele.

A német klub ügyvezető igazgatója, Klaus Allofs azt mondta, Henrique érkezése megoldhatja a csatárkérdést, amit a holland csatár, Bas Dost lábtörése okozott. “Boldogok vagyunk, hogy meg tudtunk egyezni a felekkel, Bas Dost sérülése miatt úgy éreztük, hogy meg kell erősíteni a csapatot, főleg, ha olyan játékost találunk, akit sport- és pénzügyi szempontból is megéri szerződtetni. Bruno Henrique ilyen volt” – nyilatkozta.

Dieter Hecking edző a klub hivatalos honlapján elmondta. az első és legfontosabb lépés támogatni mindenben a csatárt, hogy a lehető leghamarabb beilleszkedjen a csapatba.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, mindig is nagy álmom volt Németországban játszani. A Bundesliga a világ egyik legerősebb bajnoksága. Igyekszem mindent elkövetni, hogy gyorsan megtaláltam a helyem az új környezetben, és mihamarabb a csapat hasznára legyek” – mondta Bruno Henrique.

A jelenleg nyolcadik helyen álló Wolfsburg mély gödörben van, hiszen november 21-én nyert utoljára a bajnokságban, akkor 6-0-ra verte a Werder Brement. Azóta öt mérkőzésen maradt nyeretlen, a tavaszi idényt egy hete egy frankfurti 3-2-es vereséggel nyitotta. Vasárnap a Köln ellen javíthat, a győzelmére a szorzó 1.61, a döntetlenre 4.00, míg a kölniek vendégsikerére 5.50.

A Kicker szerint Bruno Henrique már ott lesz a hazaiak kispadján.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply