A Dortmund nem tett még le a bajnoki címről

2016. January 30. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Marco Reus
A Bundesliga tabelláján a második helyen álló Borussia Dortmund a második tavaszi fordulóban az Ingolstadt otthonában mutathatja be jó formáját.

A dortmundiak jól kezdték az évet, az első idei bajnokijukon a rivális Mönchengladbach otthonában nyertek meggyőző játékkal, 3-1-re. Az éllovas Bayernnel szemben azonban nem sikerült csökkenteni a hátrányt, mert a müncheniek is nyerni tudtak, méghozzá a Hamburg otthonában, 2-1-re. A két csapat között továbbra is kilenc pont a különbség a tabella első két helyén, de nem önmagában a differencia sejtet címvédést, hanem az a tény is, hogy a bajorok a bajnokság első felében mindössze öt pontot veszítettek. Vagyis ha a Dortmund az összes tavaszi meccsét megnyerné, akkor sem biztos, hogy meg tudná közelíteni Josep Guardiola együttesét.

Marco Reus, a Borussia német válogatott középpályása szerint azonban egy profi futballistának sosem szabad feladnia a céljait, és ameddig minimális esély mutatkozik annak elérésére, hinni kell a bajnoki cím megszerzésében.

“Ha nincsenek céljaid, akkor rossz úton jársz a munkádban. A Bayern beérése kemény feladat, mert túlságosan kiegyenlített a teljesítménye, de meglátjuk, mire megyünk az idény végére ellenük. Sokat fejlődtünk az elmúlt hónapokban, de még nem eleget” – jelentette ki Reus.

A dortmundiak az idény során még egyetlen vereséget sem szenvedtek el hazai pályán, egyedül a Darmstadt tudott pontot rabolni tőlük saját közönségük előtt. Hétvégi ellenfelük, az Ingolstadt a középmezőnyben tanyázik, és lenne miért visszavágnia szombaton, augusztusban ugyanis a Borussia 4-0-ra páholta el.

A dortmundiak győzelmére a szorzó 1.16, a döntetlenre 7.00, az Ingolstadt diadalára 19.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply