Az olaszoktól tart a belgák legendája

2016. June 13. Monday in Hírek, UEFA EURO-2016

Eden Hazard
Enzo Scifo szerint Olaszország komoly problémákat okozhat Belgiumnak, a két válogatott hétfőn egymás ellen mutatkozik be az Európa-bajnokságon.

A belga labdarúgó-válogatott 1980-as, 1990-es évekbeli legnagyobb klasszisa szicíliai családba született La Louviere városában, sokáig nem tudta eldönteni, hogy az olasz vagy a belga nemzeti színeket képviselje. Végül 1984-ben a Benelux-állam válogatottjában mutatkozott be, és összesen 84 meccsen erősítette Belgiumot. Scifo pályafutása során két vb-n (1986, 1990) is szerepelt, ám kontinenstornára nem jutott ki a belgákkal.

Az olasz és a belga csapat a franciaországi Európa-bajnokságon az E csoportban küzd Írországgal és Svédországgal a továbbjutásért. Az egykori kiváló támadó középpályás a két csapat hétfői mérkőzése kapcsán óva inti hazája nemzeti csapatát.

“Az olasz-belga párosítás egy nagyon fontos mérkőzés a számomra, de én 100 százalékosan belga vagyok, az olaszok is ellenfelek” – tért ki a hétfői mérkőzés személyes vonatkozására Scifo. “Ez a megfelelő pillanat, hogy Belgium bizonyítsa, valójában mire is képes. A keret nagyon erős, de az olaszok elleni nyitómeccs is az lesz. Egészen biztos vagyok benne, hogy az olaszok játékstílusa sok gondot fog okozni a belga védelemnek, nem lesz egy sétagalopp. A belga válogatottnak a mérkőzés első percétől nagyon óvatosan kell játszani.”

Az E csoport hétfői összecsapása előtt a két gárda legutóbb tavaly novemberben mérte össze a tudását, a barátságos meccset Belgium nyerte 3-1-re.

Belgium sikerére a szorzó 2.50, a döntetlenre 3.10, Olaszország győzelmére 3.30.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply