Az osztrákok legjobbjaira koncentrál Guzmics

2016. June 13. Monday in Hírek, UEFA EURO-2016

Kádár Tamás
A magyar labdarúgó-válogatott 1972. után először szerepel ismét az Európa-bajnokságon, Bernd Storck együttese Bordeaux-ban Ausztria ellen kezd.

A keddi összecsapást megelőzően a magyar nemzeti csapat legutóbb 44 éve vett részt a kontinenstornán, akkor a még csak négy csapatos Eb-n a mieink 1-0-ra kikaptak a Szovjetuniótól, majd a bronzmérkőzésen a házigazda Belgium ellen 2-1-re.

A magyar válogatott a 2016-os Eb-selejtezők során három kapitány irányításával harcolta ki a franciaországi tornán való részvételét, selejtezőcsoportjában Románia és Észak-Írország mögött végezve lett harmadik. A pótselejtezőkben Norvégia ellen jutott tovább 3-1-es összesítéssel, az Eb-n pedig Ausztria, Izland és Portugália lesz az ellenfele.

Az osztrákok elleni keddi összecsapás előtt Guzmics Richárd a siker titkát az ellenfél klasszisainak a kikapcsolásában látja.

“Aleksandar Dragovic és Marc Janko szereplése meghatározó lehet az egész osztrák válogatott szempontjából, de Marko Arnautovic is képes meccset eldönteni. Nagyon erősek a széleken, erre mindenképpen külön kell készülnünk. Azt már bizonyítottuk, hogy mennyire szervezetten tudunk játszani, de ez a feladat lesz az igazán mérvadó” – mondta Guzmics.

A bordeaux-i mérkőzésen Király Gábor Eb-rekordot dönthet, ha pályára lép: a magyar válogatott kapusa kedden 75 nappal a 40. születésnapja után megjavíthatja Lothar Matthäus korrekordját, a németek világbajnok védője 39 évesen és 91 naposan tartotta eddig a csúcsot.

Ausztria 1990. óta mindhárom nagy tornáján a csoportkörben búcsúzott, Magyarország egyetlen Eb-n aratott győzelmét 1964-ben aratta Dánia ellen.

Ausztria sikerére a szorzó 1.72, a döntetlenre 3.70, Magyarország győzelmére 5.75.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply