Az NB I-ben is játszott a Górnik Zabrze edzője

2014. March 14. Friday in Egyéb, Hírek

Radolsaw Sobolewski

Hosszas találgatás után fellebbentette a fátylat az új edző személyéről a Górnik Zabrze labdarúgócsapata, amely a távozó Ryszard Wieczorek helyére az egykori 47-szeres válogatott középpályást, Robert Warzychát nevezte ki.

 

Az 50 éves szakember 1987 és 1991 között játékosként erősítette a klubot, nyert két bajnoki címet (1987, 1988) és egy lengyel Szuperkupát (1988). 1991-ben az Evertonhoz szerződött, egyike volt azon tizenhárom légiósnak – többek között Peter Schmeichel, Eric Cantona és Anders Limpar mellett -, akik pályára léptek a Premier League-nek elkeresztelt angol új élvonal első fordulójában.

1994-ben a Pécs csapata szerződtette, 21 mérkőzésen hétszer volt eredményes, az 1995-96-os évben pedig a Honvéd játékosa lett, amelynek színeiben ugyancsak 21 meccsen hatszor talált az ellenfelek kapujába, és tagja volt a kispestiek Magyar Kupa-győztes együttesének.

1996-tól 2002-ig az amerikai Columbus Crew játékosaként 160 bajnokin 19 gólig jutott. Visszavonulása után egyből a csapat másodedzője lett, segítette Greg Andrulis, majd Sigi Schmidt munkáját is. 2009 decemberében lett a szakmai munka első számú irányítója, egészen tavaly szeptemberig.

“Egyszerűen nem utasíthattam vissza egy lengyelországi ajánlatot, főleg, hogy egykori csapatom hívott. Szeretem a Zabrzét” – nyilatkozta Warzycha. “Volt néhány amerikai ajánlatom, de Európában edzősködni teljesen más, mindig is erre vágytam. Szeretem a várost, hat évet töltöttem itt, pályafutásom legsikeresebb éveit. Remélem, ez a munka nagy előrelépést jelent majd az edzői karrieremben, hálás vagyok a klubnak, készen állok a kihívásra.”

Wieczoreknek a gyengébb teljesítmény miatt kellett távoznia, bár a csapat arányaiban jobban tejesítette, mint tavaly Az előző szezonban a Górnik úgy lett ötödik, hogy 30 forduló alatt 43 pontot szerzett, most pedig úgy áll az ötödik helyen, hogy 25 játéknap után 39 pontnál tart, és csupán hat pont a hátránya a dobogótól.

A csapat szombaton a hatodik helyezett Pogon Szczecint fogadja, a hazaiak győzelmére 2.10 az odds, a döntetlenre 3.10, míg a vendégek sikerére 3.75 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply