Nem bírják a nyomást a DVTK fiataljai

2014. March 14. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Tomislav Sivic

A DVTK negyedik helyen áll ugyan az OTP Bank Ligában, de a csapat szurkolói október óta nem ünnepelhettek győzelmet.

 

A diósgyőrieknek ősszel volt egy kitűnő sorozatuk, amikor sorozatban hét bajnoki meccset nyertek meg, ráadásul gólt sem kaptak ezeken. A nagyszerű széria októberben megszakadt, és egyben elkezdődött egy másik sorozat, ami máig tart: az együttes képtelen meccset nyerni. Immár nyolc meccs telt el diadal nélkül, s csak kis mértékben vigasztalja a drukkereket, hogy ezek közül csak kettő végződött vereséggel, hat alkalommal döntetlent játszott a gárda.

A hétvégén a Lombard Pápát fogadja a DVTK, Tomislav Sivic vezetőedző abban bízik, hogy most végre megszakad a rossz széria. A két csapat kedden egyszer már megmérkőzött egymással, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén, Pápán 2-2 lett a végeredmény.

“Úgy gondolom, hogy van min javítanunk, ezért egyenként elbeszélgettem a fiúkkal. A hozzáállásuk dicséretes, példaértékű, ám ennél azért több kell, jóval több. Kell a kreativitás és kell a bátorság. Beszélgetéseink során azt kell tapasztalnom, hogy fiatalabb játékosainkat olykor agyonnyomja a tét, nem bírják a folyamatos versenyhelyzetet” – jelentette ki Sivic.

A szakember szerint az utóbbi hónapokban a szerencse sem állt csapata mellett, míg az ellenfelek akkor is gólt rúgtak, ha csak egy-egy helyzetük volt a kilencven perc során, a DVTK öt-hat ziccert is kihagyott, mire be tudott találni a kapuba.

A DVTK győzelmére 1.53 az odds, a döntetlenre 4.00, a pápaiak diadalára 6.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply