Az idény legjobbja lemaradhat a döntőről

2015. May 25. Monday in Angol Championship, Hírek

Aitor Karanka
Valószínű, hogy Patrick Bamford, a feljutásra pályázó Middlesbrough támadója nem fog kezdőként pályára lépni a Championship rájátszásának a döntőjében.

A hétfői mérkőzésen az észak-angliaiak ellenfele a Norwich City lesz, tehát papíron a két legerősebb együttes méri össze tudását – az alapszakaszt a Boro a negyedik, a „kanárik” pedig a harmadik helyen zárták. Előbbi együttes végül a Brentfordod győzte le a playoff elődöntőben, összesítésben 5-1-re, míg a Norwich az Ipswich Townnál bizonyult jobbnak (összesítésben 4-2).

A Middlesbrough fiatal támadója, Bamford az utóbbi hetekben egy bokasérülést szedett össze, de az elmúlt napokban már teljes értékű edzésmunkát tudott végezni. Mindezek ellenére könnyen előfordulhat, hogy az egész liga legjobbjának megválasztott angol tehetség csak a kispadon fog helyet foglalni, Aitor Karanka vezetőedző legalábbis utalt erre.

“Nagyon remélem, hogy felépült tökéletesen, hiszen már edzett, de állapotát napról napra figyeljük” – mondta a spanyol szakember. “Viszont ott van Kike, aki a Brentford ellen gólt szerzett, ahogy Jelle Vossen is. Most ez okoz számomra fejtörést, hogy a legjobb csatárt jelöljem a kezdőbe. Patrick már edzett, most már csak rajtam múlik, hogy megadom-e neki a lehetőséget.”

A legutóbbi mérkőzésen a Boro 4-4-2-es felállásban játszott, Vossen és Kike is a kezdőben volt. Előbbi hét, utóbbi kilenc gólos a bajnokságban, míg Bamford 17 találatot szerzett, ezzel toronymagasan vezeti a házi góllövőlistát. Vélhetően ott lesz majd a kezdőben, de azt tényleg nehéz megmondani, hogy a belga Vossen, vagy a spanyol Kike kezd majd mellette.

A Middlesbrough rendes játékidőben aratott győzelmét 19/10 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 23/10, míg a Norwich City sikerére 13/8 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply