A Lazio előzni készül

2015. May 25. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Stefano Mauri
A Serie A 37. fordulójának zárómérkőzésén a 66 pontos Lazio a városi rivális, 67 pontos AS Romát fogadja. A pályaválasztók győzelemre és előzésre készülnek.

A Stefano Pioli vezette Lazio február közepétől kiváló formában játszott, ám az utolsó egy-másfél hónapban kicsit visszaesett a csapat teljesítménye: két győzelem mellett két vereség és két döntetlen is becsúszott. A Roma sem büszkélkedhet, sokáig ugyanis nagyon jól állt, viszont sorozat döntetlenjei miatt egy időben még a Lazio is meg tudta előzni, az utóbbi hetekben azonban sikerült visszavenniük a második helyet az ősi riválistól.

A tét tehát a második hely, hiszen a római csapatok már szinte biztos, hogy a második és a harmadik helyen zárnak, viszont amíg az ezüst Bajnokok Ligája-főtáblát, addig a bronz csak BL-selejtezőt. Pioli számára nem csak a presztízs, hanem a BL-főtábla is fontos, éppen ezért mindenképpen győzelmet vár csapatától.

“Ez a mérkőzés lesz a szezonunk csúcspontja” – mondta a Lazio vezetőedzője. “A kupadöntő utáni stresszt már kihevertük, fizikálisan és mentálisan is rendben van már a csapat. Készen állnak a játékosok arra, hogy maximumot nyújtsanak. Meg akarjuk nyerni a derbit, meg akarjuk előzni a Romát.”

A két csapat januárban egymással 2-2-es döntetlent játszott, míg tavaly februárban, amikor szintén a Lazio volt a pályaválasztó, 0-0-s eredmény született.

A Lazio győzelmét 13/8 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 13/8, a vendég AS Roma sikerére pedig 5/2 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply