Az életéért küzd Uruguay

2016. June 9. Thursday in Copa America, Hírek

Edinson Cavani
Álvaro González, Uruguay középpályása szerint óriási hiba lenne, ha csapata nem jutna tovább a Copa América C csoportjából.

A 2011-es bajnok az első fordulóban 3-1-es vereséget szenvedett Mexikótól, a csoport másik meccsén pedig Venezuela 1-0-ra verte Jamaicát. Azaz amennyiben az uruk a magyar idő szerint péntek hajnalban rendezendő Venezuela elleni összecsapáson kikapnak, kiesnek, ellenfelük viszont biztosan a legjobb nyolc közé jut.

Gonzalez elmondta, tudja, hogy milyen fontos a mérkőzés, és emiatt mindenki játékosnak össze kell szednie magát, hogy megmutassa, mire is képes valójában.

“A Venezuela elleni összecsapás olyan lesz, mint egy döntő. Meg kell mutatnunk, hogy tapasztalt csapatként tudjuk, hogyan kell küzdeni. Hiba lenne, ha nem sikerülne nyerni, és elbuknánk a negyeddöntős szereplés lehetőségét. De képesek vagyunk nyomás alatt is jól teljesíteni. Az biztos, hogy csak erre a meccsre szabad koncentrálni, és nem álmodozhatunk arról, mi lesz a nyolc között” – mondta.

A mérkőzést várhatóan kihagyja a Barcelona csillaga, Luis Suárez, aki még nem épült fel teljesen izomsérüléséből.

A venezuelaiak duzzadó önbizalommal készülnek a mérkőzésre, a La Guaira középpályása, Arquimedes Figuera türelmetlenül várja a philadelphiai csatát. “Tudjuk, hogy Uruguay az életéért küzd, emiatt nagy nyomás alatt játszik majd. Mi nyugodtak vagyunk, ésszel kell futballoznunk” – nyilatkozta.

Uruguay győzelmére a szorzó 1.75, a döntetlenre 3.60, míg Venezuela sikerére 5.00. A felek utoljára 2013. június 12-én találkoztak egymással, amikor az uruguayiak a Paris Saint-Germain csatárának, Edinson Cavaninak góljával 1-0-ra nyertek idegenben, Ciudad Guayana városában. Venezuela utoljára közel tíz éve nyert a rivális ellen: 2006. szeptember 27-én egy barátságos mérkőzésen 1-0-ra.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply