A Copán megismétlődik az Arany-kupa döntője

2016. June 9. Thursday in Copa America, Hírek

Miguel Layún
Nem csak Venezuela, de Mexikó válogatottja is saját kezébe veheti a sorsát a centenáriumi Copa Américán: amennyiben az Uruguayt legyőző együttes nyer Jamaica ellen, bejut a kontinenstorna negyeddöntőjébe.

A Porto 32-szeres válogatott balhátvédje, Miguel Layún arra figyelmeztette csapattársait, hogy ki kell használni a lendületet, és a második meccset is nyerni kell.

“Úgy vélem, tudatában kell lennünk, hogy Jamaica teljesen más futballt játszik, mint Uruguay, és ebből adódóan ki is szeretnénk ezt használni. De ha meg tudjuk tartani azt az intenzitást, amit az első mérkőzésen mutattunk, akkor megvan az esélye annak, hogy egy jó meccset játsszunk” – mondta Layún.

Mexikó sorozatban 20 mérkőzést vívott meg veretlenül, utoljára a tavalyi Copán kapott ki Ecuadortól, így esélyesként lép pályára a magyar idő szerint péntek hajnalban rendezendő mérkőzésen a kaliforniai Rose Bowl Stadionban is.

Mexikó győzelmére a szorzó 1.25, a döntetlenre 5.75, míg Jamaica sikerére 13.00. A felek utoljára tavaly június 27-én találkoztak egymással a közép-amerikai kontinenstorna, az Arany-kupa döntőjében. Akkor Mexikó 3-1-re nyert, Andres Guardado, Jesús Corona és Oribe Peralta góljaira csupán Darren Mattocks tudott válaszolni.

“Egy dologban biztos vagyok: Jamaica úgy jött erre a Copára, hogy továbbjusson. Őket nem érdekli, mi történt egy éve” – mondta Layún.

Guardadótól ezúttal nem kell tartania az ellenfélnek, a PSV középpályása ugyanis piros lapot kapott az előző mérkőzésen, így a mexikói kapitánynak egy helyen biztosan változtatnia kell a kezdőcsapaton. Ugyanez a helyzet az ellenfélnél is: Venezuela ellen Rodolph Austin fejezte be idő előtt a mérkőzést, így a dán Bröndby 83-szoros válogatott védekező középpályása sem játszhat eltiltás miatt.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply