Megtalálták az Espanyol új edzőjét

2016. June 9. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Quique Sanchez Flores
Az Espanyol megtalálta új edzőjét Quique Sanchez Flores személyében, az 51 éves szakember három évre szóló szerződést írt alá a barcelonai klubbal.

Az Espanyol még Sergio Gonzálezzel kezdte a szezont, de miután decemberre a kiesőzónába sodródott a csapat, a vezetés váltásra szánta el magát. Így érkezett a korábbi román válogatott Constantin Galca, aki 1997 és 2001 között 123 mérkőzésen lépett pályára és 16 gólt szerzett.

A nagy áttörés azonban vele sem jött el, a Steauát román bajnoki aranyhoz segítő szakemberrel csak a kiesést sikerült elkerülni, a 12 győzelem, hét döntetlen és 19 vereség 43 pontot eredményezett.

Galca a szezon végén távozott is, utódja az a Quique Sanchez Flores lett, aki 2010-ben Európa Ligát és európai Szuperkupát nyert az Atlético Madriddal, de dolgozott a Getafe, a Valencia, a Benfica és az előző szezonban az angol Watford csapatainál is.

Az angolokat azonban hiába vezette a középmezőnybe, illetve az FA-kupa elődöntőjében, májusban jelezte, nem folytatja a munkát.

“Az RCD Espanyol vezetése nagyon büszke arra, hogy egy sikeres és elismert edző csatlakozott hozzá azért, hogy az új projekt élére álljon” – olvasható a klub hivatalos honlapján.

A Marca úgy tudja, hogy a klub új elnöke, Janseng Csen hosszú ideje tárgyalt már a szakemberrel, akitől azt várja, olyan csapatot építsen fel, amely három éven belül a Bajnokok Ligájában szerepel. Az új menedzser munkáját Alberto Giráldez, Antonio Díaz és José Luis Gallardo segíti majd.

A spanyolokat azonban egyelőre nem a következő évad, hanem az Eb izgatja, a válogatott hétfőn Csehország ellen kezd, a győzelmére a szorzó 1.44, a döntetlenre 4.20, míg a csehek sikerére 7.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply