Az argentinok keretet hirdettek

2016. July 8. Friday in Egyéb, Hírek

Manuel Manzini
Az Argentin Labdarúgó Szövetség kihirdette 18 fős olimpiai keretét, a belső problémák ellenére optimistán készülnek a riói játékokra.

Az első problémát a Chile ellen elbukott Copa América-döntő után Lionel Messi bejelentése okozta, a Barcelona klasszisa ugyanis azt mondta, befejezte szereplését a válogatottban.

Néhány nappal később súlyos problémákra hivatkozva Gerardo Martino szövetségi kapitány is lemondott, ugyanis hiába rakta össze stábjával az olimpiai keretet, a klubok sok játékost nem akartak elengedni, mivel a 2016-17-es szezon rajtja ütközik az olimpiával.

Utódja Julio Olarticoechea lett, az 57 éves szakember játékosként világbajnok volt 1986-ban, edzőként azonban tapasztalatlan, szövetségi alkalmazottként a női válogatottal, illetve az U20-as férficsapattal dolgozott eddig.

A helyi sajtó szerint Martino lemondása miatt semmi más alternatíva nem maradt, ugyanis a belső válság miatt ő az egyetlen olyan edző, akinek egyáltalán szerződése van a szövetséggel.

A tervek szerint Paulo Dybala és Mauro Icardi is szerepet kapott volna Rióban, de a Juventus és az Inter sem egyezett bele ebbe. A keret legnagyobb sztárjának így Manuel Lanzini (West Ham), Luciano Vietto és Angel Correa számít (mindkettő Atlético Madrid), rajtuk kívül még Joaquin Correa (Sampdoria), Lucas Romero (Cruzeiro) és Gerónimo Rulli (Real Sociedad) légiós, a többiek mind otthon futballoznak.

A szövetség nem használja ki a három túlkoros adta lehetőséget sem, egyedül az Independiente védője, Victor Cuesta idősebb 23 évnél.

Argentína olimpiai győzelmére a szorzó 7.00, Brazília sikerére 2.00, Németország aranyára 7.00, míg Mexikó címvédésére 17.00.

Az argentin olimpiai válogatott kerete:

 

  • Kapusok: Geronimo Rulli (Real Sociedad), Axel Werner (Atlético de Rafaela)
  • Védők: Victor Cuesta (Independiente), Lautaro Gianetti (Velez Sarsfield), Jose Luis Gomez (Lanus), Lisandro Magallan (Boca Juniors), Alexis Soto (Banfield), Leandro Vega (River Plate)
  • Középpályások: Santiago Ascacibar (Estudiantes), Giovani Lo Celso (Rosario Central), Joaquin Correa (Sampdoria), Mauricio Martinez (Union de Santa Fe), Lucas Romero (Cruzeiro)
  • Csatárok: Angel Correa (Atlético Madrid), Cristian Espinoza (Huracan), Manuel Lanzini (West Ham), Giovani Simeone (River Plate), Luciano Vietto (Atlético Madrid)

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply