Az Empoli egykori válogatottat igazolt

2016. July 8. Friday in Hírek, Olasz Serie A

Alberto Gilardino
Az olasz Serie A-ban szereplő labdarúgóklub, az Empoli leigazolta Alberto Gilardinót a Palermótól, a veterán két évre kötelezte el magát új klubjához.

Az Empoli csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy az egykori olasz válogatott csatár a nyártól a csapat keretét erősíti. Az olasz egyesület az elmúlt szezonban megerősítette a helyét a Serie A-ban, a jelek szerint most a pozíció megszilárdítása érdekében igyekeznek megerősíteni a keretet. Az Empoli 2014-ben került vissza az élvonalba, tavaly kiharcolta bennmaradását, míg idén már előre is tekinthetett a tabellán. A 10. helyen záró gárda vezetése azonban nem lehetett maradéktalanul elégedett, mert bár a csapat védekezése megfelelt, 38 bajnokin 49 kapott gól, ám a szerzett gólok száma nagyon alacsony volt, mindössze 40 találattal zárta az Empoli az idényt.

Gilardino a Milanban kezdte pályafutását, majd szerepelt a Fiorentina, a Genoa, a Bologna, majd rövid kínai kitérő után az elmúlt szezonban a Palermo együttesében is. A 34 éves támadó az elmúlt idényben 26 mérkőzésen volt kezdő, és 10 gólt szerzett a dél-olasz gárdában. A veterán labdarúgó pályafutása során 188 gólt szerzett tétmeccsen, ezzel a Serie A 10 legeredményesebb játékosa között tartják számon. Gilardino 58 válogatott mérkőzésén 19 gólig jutott.

Az Empoli bejelentése szerint a támadó két évre kötelezte el magát új klubjához, az átigazolás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

Az Empoli olasz bajnoki sikerére a szorzó 751.00, míg a Juventus 2016/2017-es címvédésére 1.57, a Milan bajnoki elsőségére 15.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply