A Swansea újabb hollandot igazolt

2016. July 8. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Neil Taylor
A Swansea City hivatalos oldalán jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött az Ajax-tól érkező Mike van der Hoornnal.

A Swansea-nak mindenben sikerült megállapodnia Hollandia egyik legpatinásabb klubjával, és bár az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, sajtóhírek szerint nagyjából hárommillió eurót utalnak a walesiek Van der Hoorn játékjogáért cserébe. A belső védő az Utrechtben kezdte a pályafutását, három éve viszont az amszterdamiakhoz igazolt, ahol 43 meccsen kapott lehetőséget a bizonyításra.

A 23 éves játékos a holland felnőtt válogatottban még nem szerepelt, az U21-eseknél viszont meghatározó szerepet töltött be – valami hasonlóra készül a Swansea-ben is, amely néhány napja a szintén holland Leroy Fer szerződtetését is bejelentette. A középpályás az elmúlt fél évben már a walesiek alkalmazásában állt, de csak kölcsönben, az idei nyártól viszont már ő is a hattyúsok alkalmazottja.

“Büszke vagyok, hogy egy ilyen neves klubhoz igazolhattam” – nyilatkozta Van der Hoorn, akinek a piaci értékét a mértékadó transfermarkt.de kétmillió euróra becsüli. “Leroy sokat segített nekem, mert a váltás előtt kikértem a véleményét. Nagyon jókat mondott az egyesületről és szurkolóiról, de a játékosok kedvességét is dicsérte.”

A Swansea az új szezont majd a frissen feljutott Burnley otthonában kezdi meg. Igaz, hogy újonc együttesről van szó, de több játékosa is megjárta már a ligát, a csapat pedig két évvel ezelőtt még szintén az élvonalban vitézkedett – ezúttal viszont szeretné megőrizni tagságát a legjobbak között.

A Burnley győzelmére a szorzó 2.40, míg a döntetlenre 3.25, a vendég Swansea City sikerére pedig 2.90.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply