Az Ajax új edzője Bosz lett

2016. May 26. Thursday in Egyéb, Hírek

Peter Bosz
Megtalálta új edzőjét az Ajax Amsterdam labdarúgócsapata, a távozó Frank De Boer helyére Peter Boszt nevezték ki.

De Boer 2010-ben ült le az Ajax kispadjára, irányításával a csapat négyszer lett bajnok (2010–11, 2011–12, 2012–13, 2013–14), de az idei blama miatt a szakembernek mennie kellett. Az Ajax szinte az egész idény során a tabella élén állt – csupán a 21. és a 27. forduló között szorult a PSV Eindhoven mögé -, és bár a hajrá szorosabbra sikerült, a jobb gólkülönbségének köszönhetően biztosan bajnok lett volna, ha az utolsó fordulóban győzni tud a De Graafschap otthonában.

Az utolsó előtti helyen végző csapat otthonában kötelezőnek tűnt a három pont begyűjtése (az amszterdamiak nem is szenvedtek önbizalomhiányban, hiszem bajnokcsapat felirattal látták el a csapatbuszt), de a mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel ért véget. A PSV ugyanakkor nem hibázott, és a kétgólos Luuk de Jong vezérletével 3-1-re győzött a PEC Zwolle otthonában, s így kétpontos előnnyel elhappolta az aranyérmet.

A kínos bukás miatt a klub úgy döntött, közös megegyezéssel felbontja De Boer jövő júliusig szóló szerződését. Utódja az a Peter Bosz lett, aki játékosként és edzőként is a nagy rivális Feyenoordot erősítette: a nyolcszoros válogatott középpályás 1991 és 1996 között 155 meccsen szerepelt a rotterdamiaknál, később pedig technikai igazgatóként dolgozott ott.

2013-16 között a Vitesse együttesét irányította, januárban igazolt a Maccabi Tel-Avivhoz, amellyel bajnoki ezüstérmet szerzett, illetve kupadöntőbe jutott, de azt szerdán a Maccabi Haifával szemben 1-0-ra elvesztette.

“Megtiszteltetés, hogy az Ajax rám gondolt, ez egy nagyszerű pillanat az életemben. Szerencsére a Maccabi-szerződésemben volt egy záradék, amely lehetővé tette, hogy hazaszerződjem” – nyilatkozta Bosz.

A következő szezonra való felkészülést korán megkezdheti az Ajax, hiszen Hollandia nem jutott ki az Európa-bajnokságra. A válogatott azonban így kapós ellenfél lett az Eb előtti időszakban, május 27-én, pénteken például Írország ellen lép pályára. A hollandok győzelmére a szorzó 2.25, a döntetlenre 3.25, míg Írország sikerére 3.40.

Június elsején aztán Lengyelország, 4-én pedig Ausztria lesz az ellenfél.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply